KOVAČEV BAYERN

Tuchel o Kovaču: "To je sad već postalo ekstremno i umobolno"

Tuchel o Kovaču: "To je sad već postalo ekstremno i umobolno"
Foto: EPA-EFE

U NOGOMETNIM trenerima proradi posebna empatija u situacijama kad moraju komentirati rad drugih kolega. Osjetio je to najbolje Niko Kovač posljednjih tjedana kada su gotovo svi utjecajniji njemački treneri stali uz njega usred nevjerojatnog pritiska medija, ali i itekako čudnih izjava čelnika Bayerna.

Tek kad im je Niko donio dvostruku krunu počelo se govoriti da je siguran izbor na klupi njemačkog prvaka i za sljedeću sezonu. PSG-ov trener Thomas Tuchel jedan je od stalnih kandidata za Kovačevu poziciju, no onda se pojavila spomenuta empatija.

Tuchel je atmosferu i cijelu situaciju oko Kovača opisao umobolnom i ekstremnom pa obrazložio sve:

"Imao je divovski zadatak. Bila je to teška tranzicijska godina za Bayern. Nije znao hoće li Robben i Ribery dobiti nove ugovore, a morao je brinuti o tome hoće li Kingsley Coman i Serge Gnabry igrati više", započeo je bivši Dortmundov trener za Eurosport pa nastavio:

"Nisu mu olakšali, Bavarci su dotad uvijek bili jasni u svojim izborima i odlukama. Ali Kovač je svejedno isporučio naslove pa im je čak i tada nekako teško bilo reći - 'naravno da je to naš trener'. Njemu to nije bilo baš lako, no svejedno je donio titule."

PSG-ov trener figurirao je kao opcija za trenera Bayerna istovremeno kad i Niko Kovač budući da ga preferira Karl-Heinz Rummenigge. Na kraju se bavarski gigant odlučio za bivšeg hrvatskog izbornika i nije pogriješio.

Kovač je pobjedom protiv RB Leipziga prošle subote osvojio njemački kup drugi put u nizu nakon što je prošle sezone kao trener Eintracht Frankfurta izveo pravo čudo u tom natjecanju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara