Tudor neugodno iznenđen Cicinom taktikom

JEDAN od naših najiskusnijih reprezentativaca, čiju je karijeru obilježio niz uspješnih sezona provedenih u Juventusu, nikako se ne slaže s postavom koju je za subotnju utakmicu predvidio izbornik hrvatske reprezentacije Cico Kranjčar.

Cico je, naime, najavio formaciju s trojicom stopera R. Kovačem, Tomasom i Šimunićem, iza kojih bi kao libero trebao zaigrati upravo Tudor.

"U karijeri još nisam igrao u takvom rasporedu, a prethodnih osam-devet godina iskušao sam sve modele. Ovo je nešto novo, stoga ne znam što bi izjavio. Libero obično zatvara dvojicu stopera, dakle, radi se o užem radijusu. Ako ću čuvati leđa trojici bliskih suradnika, od kojih će se svaki zanimati svojim izravnim suparnikom, predstoji mi jurcanje po cijeloj širini igrališta, na 60 i više metara! Ne, nisam navikao na posao nalik tome." -  kazao je Tudor za Sportske novosti.

Dodao je kako ga još više čudi to što novinari za sastav i taktiku znaju prije samih igrača. Što se tiče bugarske reprezentacije, za nju Tudor kaže kako nam ne odgovara upravo iz razloga jer je vrlo slična našoj.

"Poraza 0:2 sjećat ću se dok sam živ jer ružno iskustvo peče. Iskreno, riječ je o jednoj od mojih najgorih utakmica u reprezentaciji!" - rekao je prisjećajući se susreta s Bugarima u listopadu 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od protivničkih igrača kao najveću prijetnju vidi dvojac Berbatov – Božinov, koji se stalno kreće u zoni šuta.

"Berbatov neće opet bljesnuti. Priznajem da za njega nemamo čarobni recept. Božinova je, pak, mučila zadnja loža, stoga nije u vrhunskoj formi. Iako je izvrstan napadač, koji sve bazira na udarcu, daleko je od izdanja kakvim se predstavljao u Lecceu." - naglasio je Tudor.

Iako je bugarska reprezentacija bila i ostala neugodna po našu momčad, nadamo se kako će to biti dodatni motiv za iskazivanje.

"Bitno je izdržati početne nasrtaje, prvih 20 minuta. Nakon toga sve je puno lakše. Hrvatska vodi u skupini, zasluženo smo na prvoj poziciji i ne kanimo je ispustiti." - optimistično je zaključio Tudor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara