Turina prvi Dinamov vratar, Sabolčki, Štrok i Lapić stigli u Maksimir

Turina prvi Dinamov vratar, Sabolčki, Štrok i Lapić stigli u Maksimir

NAKON brojnih nagađanja o tome tko će pojačati Dinamo, u maksimirski klub počeli su stizati novi igrači. Prvi koji su obećali vjernost "plavima" jesu Silvester Sabolčki, Hrvoje Štrok i Stipe Lapić. 

Sabolčki je prije nekoliko mjeseci potpisao predugovor, a prošlih dana ga je i potvrdio.

Hrvoje Štrok kojeg je trener Jurčević želio zadržati u Zagrebu, ipak nije mogao odoljeti Dinamovoj ponudi te je u ponedjeljak potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Štrok je u Maksimiru započeo igrati nogomet, no kako se nije uspio probiti u juniorsku konkurenciju otišao je u Ponikve. Iz Ponikvi je prešao u Zagreb, gdje se dokazao kao izvrstan igrač.

Stipe Lapić, porijeklom iz Sinja, s klubom iz Maksimira potpisao je četverogodišnji ugovor. Lapić je Hajdukovo dijete, a u Dinamo je došao iz PSV-a gdje je zarađivao 270.000 eura po sezoni. Ali tamo nije igrao. Budući da Polovanec napušta Dinamo, Lapić bi lako mogao biti u udarnoj jedanaestorci.

O zamjeni za Butinu, Mamić je izjavio kako nema namjeru kupovati nikoga. Turina, Šarlija i Šimić izvrsni su mladi vratari i treba im dati priliku, dodao je Mamić. Ivan Turina najvjerojatnije će biti prvi Dinamov vratar. Mamić očekuje i skoro potpisivanje ugovora s Ješeom i Franjom.

Zanimljivo je da Dinamovi igrači više od kluba neće dobivati ništa u slučaju transfera. Svi novi ugovori sadržavat će klauzulu da novac od transfera ide samo klubu.

 Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara