Besplatan ulaz na sve utakmice u Turskoj za žene i djecu

Foto:

TURSKI nogometni savez  donio je povijesnu odluku najavivši da će za žene, te djecu ispod 12 godina osloboditi ulaz na sve prvenstvene nogometne utakmice u Turskoj.

Novo pravilo koje je uveo Turski nogometni savez stupit će na snagu već od ovog kola na svim utakmicama u turskoj Superligi i važit će sve do kraja sezone.

"Žene i djeca ispod 12 godina moći će besplatno dolaziti na utakmice Spor Toto Super Lige. Plan koji je bio ranije najavljen stupit će na snagu već ovog vikenda", stoji u službenom priopćenju Turskog nogometnog saveza.

U priopćenju također stoji da ovim potezom žele da osiguraju da "prelijepa igra ostane prelijepa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan je da se doprinese budućnosti našeg nogometa, da se vrati vjera u prelijepu igru i da se spriječe ružna dešavanja, i da eventualno stvorimo atmosferu u kojoj će utakmice moći gledati cijela obitelj. Želimo da prelijepa igra ostane prelijepa", stoji u priopćenju.

Prvi korak ka uspostavljanju ove prakse besplatan je ulaz ženama, te djeci mlađoj od 12 godina na utakmice, a koja je bila predviđena za utakmice koje su se, zbog navijačkih nereda, trebale igrati pred praznim tiribinama.

Ovo se pokazalo kao veliki uspjeh, jer je upravo na utakmici između Fenerbahçea i Manisaspora, kojia je završena rezultatom 1:1, na stadionu Şücrü Saracoglu bilo prisutno 41 tisuća žena i djece, te je tom prilikom stvorena atmosfera koju su mnogi proglasili kao jednu od najboljih u povijesti turskog nogometa.

Savez je također od klubova zatražio i posebna mjesta na tribinama predviđena samo za žene i djecu i upravo zbog toga na stadionu Galatasaraya je predviđeno ukupno 1.940 mjesta za žene i djecu, dok je s druge strane na tribinama stadiona na kojem igra Fenerbahçe predviđeno ukupno 531 mjesto za žene i djecu.

Zanimljivo je da je uprava Sivasspora bila "najdarežljivija" pa je tako na svom stadionu rezervirala ukupno 3.750 mjesta za žene i djecu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara