Regija

U BiH prekinuto prvenstvo: Sarajevo prvak, u Europu idu Željo, Zrinjski i Borac

U BiH prekinuto prvenstvo: Sarajevo prvak, u Europu idu Željo, Zrinjski i Borac
Foto: EPA

NATJECATELJSKO povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBIH) je i definitivno proglasilo završetak Premijer lige. Prvakom je proglašeno Sarajevo, dok će elitno natjecanje napustiti Čelik iz Zenice i Zvijezda iz Ugljevika.

U europskim natjecanjima susjednu zemlju će predstavljati nogometaši sarajevskoga Željezničara, Zrinjskoga iz Mostara i banjalučkoga Borca. Neće se igrati niti Kup Bosne i Hercegovine u čijoj završnici su trebali igrati Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg.  

Odluke Natjecateljskoga povjerenstva treba potvrditi i Izvršni odbor NSBIH koji bi trebao održati sjednicu sljedećih nekoliko dana. Vjeruje se da će to biti samo formalnost jer se stajališta predstavnika nogometnih saveza i klubova  iz Federacije i Republike Srpske od ranije znaju i ona su na tragu odluke donese u ponedjeljak.

Nogomet u Bosni i Hercegovini je suspendiran sredinom ožujka nakon tri odigrana kola nastavka Premijer lige zbog pandemije koronavirusa. U Natjecateljskom povjerenstvu smatraju kako zbog neodobravanja nastavka igranja profesionalnog nogometa u Republici Srpskoj do 8. lipnja i nagovještaja Ministarstva zdravstva i Ministarstva obitelji, mladeži i sporta toga entiteta o produžetku mjera zabrane do 1. srpnja nisu stvoreni uvjeti za povratak nogometaša na travnjake i okončanje Premijer lige u rokovima koje je zadala UEFA.

U prvenstvu BIH odigrana su 22 kola, a vjerovalo se sve do ponedjeljka da će biti odigrano i preostalih 11 kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara