U Dubrovniku otvorena 33. opća skupština EOO-a

U NAZOČNOSTI predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesa Roggea u Dubrovniku je danas započela 33. Opća skupština Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Opću skupštinu u dvorani Lokrum hotela Excelsior otvorio je presjednik EOO-a Mario Pescante, pozdravivši predstavnike 48 europskih olimpijskih odbora, izaslanstva domaćina budućih Olimpijskih igara u Torinu, Pekingu i Vancouveru, te predstavnike gradova-kandidata za domaćinstvo Igara 2012.

"Posebno smo sretni što se za nas najvažniji skup u godini održava u Dubrovniku i Hrvatskoj. Uime EOO-a i europske sportske obitelji posebno bi pozdravio sportaše na koje je Hrvatska vrlo ponosna Janicu i Ivicu Kostelića, ali i sve koji su osvajali medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama", kazao je Pescante, otvarajući skup na kojem će se u sljedeća dva dana razmatrati važne teme vezane za europski sport i olimpijsku obitelj.

Predsjednik MOO-a Rogge zahvalio se predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši i njegovim suradnicima na izvrsnoj organizaciji skupa, podsjetivši da je i sam u razdoblju od 1989. do 2001. bio predsjednikom EOO-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske igre u Ateni Rogge je ocijenio velikim uspjehom, te izrazio uvjerenje da će i budući gradovi-domaćini Olimpijskih igara također biti uspješni.

U Ateni smo imali rekordan broj zemalja sudionica i rekordan broj sportaša, olimpijska baklja je po prvi puta obišla svih pet kontinenata, a od izuzetne je važnosti što su u Ateni sportašice činile preko 40 posto ukupnog broja natjecatelja, kazao je Rogge, koji će u poslijepodnevnim satima otputovati u Zagreb, gdje će primiti i premijer Ivo Sanader.

Predsjednik EOO-a Pescante na kraju je jutarnjeg zasjedanja uručio Jacquesu Roggeu posebno priznanje Orden za zasluge (Order of Merit) s riječima "Dobrodošao natrag u europsku olimpijsku obitelj".

Otvaranju 33. Opće skupštine nazočili su i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica i mnogi drugi ugledni gosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara