OLIMPIJSKE IGRE

U idućih mjesec dana stiže odluka u novom terminu Olimpijskih igara

U idućih mjesec dana stiže odluka u novom terminu Olimpijskih igara
Foto: EPA

MEĐUNARODNI olimpijski odbor (MOO) surađuje s drugim svjetskim sportskim organizacijama u određivanju novog datuma za odgođene OI u Tokiju, i to negdje u srpnju ili kolovozu, te se svi nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec dana, piše u četvrtak japanski list Yomiuri.

John Coates, šef koordinacijskog povjerenstva za Tokio u MOO-u, izjavio je za Yomiuri da igre trebaju biti održane između Grand Slam turnira Wimbledon, koji se održava od sredine do kraja srpnja, i U.S. Opena koji starta krajem kolovoza.

"Želimo više-manje finalizirati datume u sljedeća četiri tjedna", izjavio je Coates.

Coates, koji je ujedno i predsjednik Australskog olimpijskog odbora (AOC), navodi kako smještanje Olimpijskih igara u ljeto ovisi o izbjegavanju poklapanja sa svjetskim prvenstvom u plivanju (od 16. srpnja do 1. kolovoza) i atletskog SP-a (od 6. do 15. kolovoza).

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe jučer je izjavio da se atletski SP može prebaciti i na 2022. godinu ako bude potrebno. 

U četvrtak je organizacijski odbor OI Tokio 2020 osnovao radnu skupinu koja će se baviti pitanjima vezanima za odgodu, poput novih datuma. 

Za sada se nije razgovaralo o točno određenim terminima, ali datum treba biti odlučen što prije, izjavio je jedan od dužnosnika organizacijskog odbora Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne skupine.

Predsjednik MOO-a Thomas Bach u srijedu je izjavio da su na stolu "sve opcije" za nove datume, pa i mogućnost organiziranja odgođenih Igara prije japanskog ljeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara