U Klagenfurtu umro hrvatski navijač

UMRO je 20-godišnji hrvatski navijač iz Matulja pokraj Rijeke kojem je pozlilo danas popodne na ulicama Klagenfurta, potvrđeno je iz bolnice tog austrijskog grada. Mladiću je pozlilo iz još neutvrđenih razloga. Iako se prvotno mislilo kako je alkohol imao veze s njegovim stanjem, policija je to navodno kasnije opovrgnula  kazavši kako se najvjerojatnije radi o problemima sa srcem.

Nakon što se mladić srušio na Arthur-Lemisch-Platzu, prvi su u pomoć priskočili austrijski policajci koji su ga i našli, te je nekoliko minuta poslije Hitna pomoć stigla da dođe do mjesta događaja. Kako doznajemo, bolničari su oko pola sata navijaču pružali pomoć dok je ležao na cesti, a tek onda su ga premjestili u vozilo Hitne pomoći i prebacili u bolnicu.

Po informacijama koje smo dobili od Crvenog križa u austrijskoj saveznoj državi Kärnten, hrvatski navijač koji je danas popodne primljen u bolnicu umro je od zasad nerazjašnjenih razloga.

"20-godišnji mladić umro je danas oko 16,40 od zasad nerazjašnjenih razloga. Sigurno je da se ne radi o krivnji treće osobe, dakle nije umro od fizičkog napada niti se radilo o razbojništvu", rekli su nam u Crvenom križu.

"Mladić je popodne pao u nesvijest, nakon čega mu je prvo pomoć pružio policajac, a nakon toga i liječnik hitne pomoći. Prevezen je u bolnicu u Klagenfurtu, gdje mu je pružena dodatna pomoć, ali umro je, pretpostavlja se od internističkih razloga", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Crvenom križu su rekli kako ne mogu dati ime umrlog mladića, te kako će obavijestiti kad budu imali dodatne informacije. Index doznaje kako se radi o mladiću inicijala M.Z. te da je njegova obitelj na putu prema Klagenfurtu.

Pretpostavlja se da je umro od srčanih tegoba. To je bila prva sumnja bolničara na terenu. U Crvenom križu kažu da do sutra vjerojatno neće imati novih informacija. Njemačka agencija DPA javila je da je navijač preminuo od srčanog udara.

U trenutku kada se nesretni mladić srušio u blizini se našao i snimatelj Video Indexa koji je s još nekoliko navijača priskočio u pomoć. Zajedno su mladića održavali na životu dok nije stigla Hitna pomoć. Snimatelj nam kaže da je ekipa Hitne bila mlada te su se i oni činili prilično uplašeni.

A.H./J.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara