U "klubu duhova" djeca jedva nađu koju loptu za trening

U "klubu duhova" djeca jedva nađu koju loptu za trening

Foto: Cropix / Robert Fajt 

BEZNAĐE u klubu duhova se nastavlja. Igrači Karlovca čak su odustali od novog štrajka, uvidjevši da jednostavno nema smisla, jer za njihove proteste ionako nitko ne mari. Okupili su se u klupskim prostorijama i održali presicu.

"Kako ćemo preživjeti? Postoji li u gradu Karlovcu osoba koju zanima NK Karlovac?", upitali su nakon što su brod koji tone napustili i članovi uprave.

Nitko se ne brine o igračima, trenerima, niti djeci koja na treningu jedva nađu poneku loptu za igranje.

"Voda je došla do grla i bojimo se za osobnu i obiteljsku egzistenciju. U NK Karlovcu jednostavno ništa nije u redu. Svi koji su mogli otići su otišli i osjećamo se sami i obespravljeni", kažu igrači.

Utakmicu s Hajdukom će igrati, ali pitaju se, ima li sve skupa smisla? Uredi u klubu su zaključani, više ni Grad Karlovac ne nudi instant pomoć...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da ih razumiju još samo navijači koji su im došli dati podršku. Na zidu ispred prostorija kluba osvanuo je novi grafit, a ulaz u klub blokiran je željeznim stupovima. Navijači su zatražili odlazak uprave koja se danima ionako ne pojavljuje u klubu.

Prenosimo komentar kolega s portala kaportal.hr koji zorno prikazuje stanje u karlovačkom prvoligašu.

Dok je bilo novca prostorije NK Karlovca su bile pretijesne da prime sve političare željne sudjelovanja u prvoligaškoj avanturi, sad kad je novca nestalo pobjegli su poput miševa s broda koji tone, uz časne iznimke. Ovako bi se slikovito mogla opisati situacija u karlovačkom prvoligašu kojem na naplatu dolazi neracionalno i netransparentno raspolaganje novcem u posljednjih nekoliko godina. Novca jednostavno nema, to su riječi koje se "off the record“ mogu čuti od ljudi koji klub pokušavaju održati na životu, a oni koji su njime donedavno raspolagali, nestali su i više se ne pojavljuju u klubu.

Drugim riječima, i predsjednik Talakić kojeg danas nismo uspjeli dobiti za izjavu, i ostali djelatnici kluba ostavljeni su na cjedilu i više nema ni vatrogasnih financijskih injekcija kao što je bila ona nedavna Grada Karlovca. Zaposlenici kluba koji su pristigli ovo ljeto kao kadrovsko osvježenje nisu još primili ni kune za svoj rad, igračima se zaključno s rujnom duguje šest plaća, na pomolu nema gospodarskih subjekata koji bi bili spremni pokrpati financijske rupe. Čuju se priče kako igračima vlasnici otkazuju stanove jer su ih prestali plaćati, izgledno je da i sportski direktor Velimir Zajec digne ruke od svega jer u situaciji u kakvoj je NK Karlovac jedan sportski direktor ni nema manevarskog prostora za rad.

S obzirom da se Uprava zapravo raspala i ne obavlja više svoju funkciju ostaje pitanje zašto se na sazove izvanredna skupština i na taj način barem pokuša prekinuti sadašnja agonija s predvidljivim krajem. Nova uprava, ne nužno delegirana iz redova HDZ-a kao što je do sada bio slučaj, ne bi mogla biti gora iz jednostavnog razloga jer stara postoji samo na papiru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara