U Hrvatskoj se gradi "najmodernija škola nogometa u regiji"

U Hrvatskoj se gradi "najmodernija škola nogometa u regiji"

Foto: NK Osijek

U OSIJEKU je u četvrtak obilježen početak izgradnje kampa škole nogometa NK Osijeka, investicije čija se vrijednost procjenjuje na oko osam milijuna eura. 

Projekt obuhvaća izgradnju devet nogometnih igrališta i najsuvremenije škole nogometa, a značajan dio sredstava, u iznosu od 3,3 milijuna eura, osigurala je mađarska vlada.

Predsjednik kluba Ivan Meštrović kazao je kako se završetak projekta očekuje za manje od dvije godine, a koji će se realizirati uz pomoć osječke Gradske uprave i mađarskih partnera.

''Iako se projekt izvodi u vrijeme koje je krajnje nezahvalno za ovakve investicije, ovdje ćemo napraviti najmoderniju školu nogometa ne samo u Hrvatskoj nego u regiji'', ustvrdio je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio je Upravi kluba te većinskom vlasniku, mađarskom poduzetniku Lorincu Meszarosu, bez kojih ne bi bilo ovoga projekta, ocijenivši kako je ovo događaj od značaja ne samo za klub nego i poticaj za investicije u svim ostalim segmentima društvenog djelovanja.
 
Najvažnije je da stvaramo uvjete za život i razvoj mladih generacija, kako bi razvoj svoga talenta te svoj uspjeh i slavu mogli ostvariti ovdje, a ne da to moraju tražiti u svijetu, poručio je Vrkić ocijenivši kako se sve ovo ne bi moglo raditi "da nije bilo ozbiljnog ulaganja u NK Osijek".


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara