HRVATSKA REPREZENTACIJA

U ponedjeljak sastanak oko reprezentacije u Splitu. To bi moglo promijeniti sve

U ponedjeljak sastanak oko reprezentacije u Splitu. To bi moglo promijeniti sve
Miranda Cikotic/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez, Grad Split i Hajduk u ponedjeljak će u Splitu održati sastanak, neslužbeno doznajemo iz HNS-a. Događa se to nakon što nitko od čelnika Saveza godinama nije bio u Splitu, a sve to kako bi se razgovaralo o domaćinstvu utakmice između Hrvatske i Mađarske.

Utakmica bi se trebala igrati na Poljudu 10. listopada. Grad Split ju je prihvatio uz zahtjev da se HNS ispriča za 20 godina ignoriranja Splita. Samo dva puta u 20 godina Hrvatska je igrala u Splitu, a jednom bez navijača. Na sastanku će se pričati i o Hajdukovim zahtjevima upućenim Savezu. 

Na sastanku će se u ime Saveza pojaviti šef HNS-a Marijan Kustić, a još nije jasno kako će se prema cijeloj situaciji postaviti fiktivni predsjednik Šuker koji je odsutan iz javnosti otkako su mu smanjene ovlasti u HNS-u.

Što se tiče dijela razgovora koji se odnosi na Hajdukove zahtjeve, za njega Šuker nije ni važan jer Hajduk ionako s njime dosad nije htio sjesti za stol zato što ga ne smatraju legitimnim predsjednikom HNS-a. 

HNS već kasni s dogovaranjem domaćinstva, prema pravilnicima UEFA-e, utakmica bi trebala biti dogovorena 120 dana prije odigravanja utakmice, a taj rok probijen je 6. lipnja. Nakon toga je UEFA dala HNS-u još dva tjedna u kojima je trebao riješiti problem, ali i taj rok je probijen 20. lipnja, a nije poznato kako će to sve utjecati na dodjelu domaćinstva. 

Dopuštenje Hajduka HNS ne treba jer o svemu odlučuje Grad Split s obzirom na to da je Poljud gradski stadion. S druge strane, u slučaju da do kompromisa i dogovora ne dođe, najvjerojatniji domaćin bit će Rijeka, odnosno njen stadion na Rujevici. 

Potencijalni dogovor donio bi veliku promjenu u odnosima Splita i HNS-a. Radi se tu, naravno, o političkom rješavanju problema jer jasno je da iza dovođenja reprezentacije u Split ne stoji naročita volja Hajduka i dijela njegovih navijača.

No, Opara i Kustić, činovnici HDZ-a, dobili su jasan zadatak koji je sve bliže rješenju. S druge strane, takav "deal' sigurno će izazvati žestok otpor navijača koji se nakon godina borbe protiv HNS-a i Zdravka Mamića trebaju zadovoljiti isprikom ljudi koje je on doveo.

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara