U Puli privedeno desetak navijača, Demoni poručili: "Hrvatski navijači protiv neustavnog zakona"

Foto: Goran Šebelić / Cropix

PRIJATELJSKA utakmica Hrvatske u Češke nakon dugo vremena privukla je veliki interes navijača od kojih su samo oni s(p)retniji uspjeli nabaviti ulaznice na vrijeme.

Iako je atmosfera bila prijateljska i svečana, zbog otvaranja novog stadiona Aldo Drosina, dio navijača uspjelo je zaraditi prekršajne prijave, a prijeti im i zabrana prisustvovanja utakmicama hrvatske reprezentacije. Za to je zaslužan Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima koji propisuje kako osobe koje su konzumirale alkohol ne smiju ući na stadon.

Istarska je policija prije i za vrijeme utakmice privela desetak domaćih navijača. Nekoliko ih je udaljeno sa tribina i privedeno zbog međusobne tučnjave na tribinama. Dvojica su privedena zbog tetovaža neprimjerenog sadržaja. Nekoliko je navijača privedeno jer su bili pod vidljivim utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv svih privedenih "navijača" policija je podnijela prekršajne prijave i zabranit će im se prisustvovanje utakmicama hrvatske reprezentacije.

Klub navijača "Demoni" organizirao je okupljanje navijača uoči utakmice s Češkom u centru Pule odakle su svi zajedno krenuli prema stadionu. "U vremenima kada se intenzivno radi na uništavanju navijačkog pokreta i zatiranju nacionalnog identiteta na nama navijačima ostaje da zajedništvom pokažemo snagu koja i dalje drži do svojega i do ljudi koji su zadužili našu domovinu", poručili su navijači koji su sloganom protestne povorke “Hrvatski navijači protiv neustavnog zakona” izrazili svoje nezadovoljstvo najavljenim izmjenama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Navijači su na tribinama stadiona u Puli poručili i što misle o situaciji oko HNS-a, prljave izborne kampanje i ljudima koji vode Savez transparentom "HNS - Kuća osobnih interesa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara