Brojna hrvatska delegacija u Riju u misiji rušenja rekordnog Londona

Brojna hrvatska delegacija u Riju u misiji rušenja rekordnog Londona

Foto: HOO

DAN nakon dolaska Hrvatske vaterpolske reprezentacije, u Rio je sletjelo još 65 članova Hrvatske olimpijske delegacije. Time se broj hrvatskih stanovnika u Olimpijskom selu povećao na 102, od kojih 88 predstavnika. U jedriličarskom selu smješteni su Tina Mihelić, treneri Jozo Jakelić i Dario Kliba te vođa ekipe Marko Mišura, a danas im se pridružuju i ostali jedriličari, dok svi ostali stanuju na 5., 6. i 7. katu zgrade u kojoj su im prvi susjedi nacionalni odbori Grčke i Angole.

U međuvremenu je iz Sao Paula stigao i tenisač Marin Draganja. Tu su strijelci, rukometaši, vaterpolisti, veslači, judašica Barbara Matić, gimnastičari Ana Đerek i Filip Ude, tenisačica Ana Konjuh, stolnotenisač Andrej Gaćina, biciklisti Matija Kvasina i Kristijan Đurasek te plivač Mario Todorović. Vaterpolisti će od 30. srpnja do 3. kolovoza izbivati iz Sela, jer će u brazilskom gradu Salvadoru odigrati utakmicu s reprezentacijom Brazila. Dan prije njihovog povratka delegaciji će se u Riju pridružiti i Hrvatska košarkaška reprezentacija koja se trenutno priprema u Argentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegaciji će se 6. kolovoza pridružiti i dizač utega Amar Musić s trenerom Boškom Čavkom. Svjetska dizačka federacija obavijestila je 29. srpnja Hrvatski olimpijski odbor kako je Amaru Musiću omogućen nastup na Olimpijskim igrama u kategoriji do 85 kilograma, nakon što su zbog dopinga suspendirana petorica ruskih dizača utega. Kvote su se preraspodijelile na Hrvatsku, Belgiju, El Salvador, Mongoliju i Srbiju.

U Olimpijskom selu trenutno stanuje više od 2.000 sportaša i pratećih osoba, a među stanovnicima je od 28. srpnja i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, osvajač zlatne medalje na OI Montreal 1976.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara