U Rio po olimpijsku vizu za Aenu

S MINUTOM šutnje, u spomen na jučer preminulog bivšeg izbornika hrvatske vaterpolske reprtezentacije Brune Silića, započela je danas posljednja konferencija za novinare naše vaterpolske reprezentacije uoči puta na dodatne olimpijske kvalifikacije, koje će se od 25. siječnja do 1. veljače, održati u Rio de Janeiru.

Izbornik Zoran Roje na put u Brazil vodi 14 igrača i to vratare: Vićana i Volarevića, centre: Hinića, Smodlaku i Premuša, bekove: Šimenca, Burića i Milakovića, desna strana: Štritof, Franković i Vranješ te na lijevoj strani Kobešćak, Fatović i Barač.

"Ozljeda leđa Mile Smodlake prisilila nas je da na put vodimo tri centra, ali i ako Smodlaka bude sposoban za igru to ne znači da u sastavu neće biti Premuša, jer razmišljam i o soluciji da se odreknem jednog od bekova", rekao je Roje napominjući da će, zavisno o taktičkim postavkama kapetana reprezentacije Ratka Štritofa koristiti i na poziciji beka.

Po njegovim riječima Hrvatska ne treba bježati od uloge favorita turnira i plasman među tri najbolje reprezentacije, koje će izboriti pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Ateni ne bi trebao biti upitan. "Ako mi u svaku utakmicu uđemo maksimalno skoncentrirani na igru onda ni prvo mjesto nije nedostižno" rekao je Roje potvrđujući da su pored Hrvatske, Rusija i Njemačka glavni favoriti za odlazak u Atenu , ali se ni u kojem slučaju ne smiju otpisati vaterplisti Slovačke i Rumunjske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo će vaterpolisti Rumunjske 25. siječnja biti naši prvi protivnici u skupini u kojoj su još i reprezentacije Njemačke, Kanade Poljske i Portorika. Četiri momčadi iz skupine idu u četvrtzavršnicu s tim što prvoplasirana momčad dobiva i dan odmora.

"Najvažnije ja da su svi igrači spremni i da u reprezentaciji, koja je jako dobro posložena, vlada prava atmosfera", smatra Ratko Štitof koji je uvjeren da će naši vaterpolisti u Brazilu izboriti vizu za Atenu.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara