TRANSFERI

U sedam dana promijenio tri kluba: "Nešto je tu čudno"

U sedam dana promijenio tri kluba: "Nešto je tu čudno"
Screenshot

RUSKI prvak Zenit u Rusiji može gotovo sve što poželi kad su u pitanju transferi. Novca uvijek ima, a igrači žele u taj klub pa se ako se klubu netko svidi ne biraju sredstva.

Tako će ofenzivac Aleksej Sutormin u najčudnijem transferu ljeta stići iz Rubin Kazana. Ruski mediji pišu da se tu uistinu nešto čudno događa.

Ne bi tu bilo nikakve veće priče da isti taj Sutormin prošloga tjedna nije napravio transfer iz Orenburga u Rubin Kazan.

Potpisao je na četiri godine, platili su ga dva milijuna eura, prema službenim podacima, a onda se odjednom, eto, svidio Zenitu.

Što se točno dogodilo?

Rubin ga je pristao prodati Zenitu, a on također želi igrati u redovima prvaka pa će se transfer uskoro realizirati. Zanimljivo, Sutormin je 28. lipnja vodio pregovore sa Zenitom, a dan kasnije otišao je u Kazan.

"Sve je dobro, momčad je dobra. Moram se adaptirati na novu sredinu i nadam se da će to proći što prije da mogu biti spreman za igru", rekao je 25-godišnjak po potpisu za Rubin.

Prema portalu Business Online, Rubin je trebao platiti Orenburgu dva milijuna eura obročno. Uplatili su milijun eura na račun njegovog menadžera u obliku bonusa, a sam Sutormin je trebao dobivati 700 do 800 tisuća eura godišnje.

Zenit mu pak ne želi plaćati više od pola milijuna eura po sezoni, ali on svejedno ide tamo.

Zenitov trener Sergej Semak silno je želio Sutormina, čak toliko da je preko Alexeya Millera, gazde Gazproma i glavnog sponzora Zenita i Orenburga, zamolio predsjednika Tatarstana Rustama Minikanova da pomogne u realizaciji transfera.

Ruski mediji pišu da je Sutormin sklopio ugovor s Rubinom, no nije još registriran jer je uprava Orenburga odbila poslati igračeve dokumente. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara