Regija

U Širokom Brijegu razočarani potezom novog hrvatskog prvoligaša: Krajnje nekorektno

U Širokom Brijegu razočarani potezom novog hrvatskog prvoligaša: Krajnje nekorektno
Foto: Klix.ba

ŠIROKI BRIJEG trebao je u generalnoj probi za novu sezonu bosanskohercegovačkog prvenstva odigrati prijateljsku utakmicu sa Šibenikom. Susret je planiran za subotu na Pecari, ali je novi hrvatski prvoligaš otkazao dolazak zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

U Širokom Brijegu iznenađeni su i razočarani odlukom šibenskog kluba.

"Iako je NK Široki Brijeg u glavnoj provjeri uoči nove sezone trebao odmjeriti snage s HNK Šibenik u subotu na Pecari, novi hrvatski prvoligaš obezvrijedio je dogovor i otkazao dolazak u Široki Brijeg.

Ne krijemo kako smo ostali nemalo iznenađeni i razočarani odlukom šibenskog prvoligaša. Iako svjesni aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), potez sa Šubićevca i otkazivanje dolaska samo tri dana prije planirane utakmice smatramo krajnje nekorektnim, poglavito jer se radi o ključnoj pripremnoj utakmici naše momčadi.

Ne dvojimo kako se utakmica ipak mogla odigrati uz poštivanje svih epidemioloških mjera zaštite. Uostalom, na isti način kako su odigrane i sve dosadašnje pripremne utakmice, a kako se igraju utakmice i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i diljem Europe.

Na koncu, obavještavamo naše navijače i svekoliku sportsku javnost kako će umjesto HNK Šibenik ulogu suparnika u glavnoj provjeri uoči nove sezone preuzeti hrvatski trećeligaš NK Neretvanac Opuzen, naši sportski prijatelji koji su izašli u susret i pristali doći odigrati utakmicu te kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na maksimalnoj susretljivosti", objavio je bosanskohercegovački prvoligaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara