U subotu počinje nova skijaška sezone – bez Janice

U subotu počinje nova skijaška sezone – bez Janice
OVOG vikenda na skijaškim stazama u austrijskom Soeldenu naći se veleslalomaši. Prvu utrku u novoj sezoni vozit će skijašice, među kojima će biti i Nika Fleiss i Ana Jelušić. U nedjelju će na stazu i Ivica Kostelić.

Janica će također biti u Soeldenu, ali samo kao gledateljica. Ako sve bude u redu s njenim koljenom, naša najbolja skijašica vratit će se natjecanju oko Nove godine.

Bez Janice, sve nade polagat ćemo u mlade Anu Jelušić i Niku Fleiss.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ani Jelušić najbolje leži veleslalom. Upravo u Soeldenu prošle godine Ana Jelušić napravila je senzaciju: sa samo 15 godina i u prvom nastupu u Svjetskom kupu osvojila je bodove doskijavši do 23. mjesta, što je njen najbolji rezultat u veleslalomu. U nadolazećoj sezoni nastupit će na svim slalomskim i veleslalomskim utrkama, a cilj je da ima što više ulazaka u drugu vožnju.

18-godišnja Nika Fleiss jedna je od najboljih svjetskih slalomašica, tvrde svi koji su gledali njene treninge, no na stazi, na pravoj utrci Inka se izgubi. Nika je još mlada i ima vremena stasati u psihički zrelu skijašicu koja će biti sposobna za velike uspjehe. Njena disciplina je slalom, a najbolje plasirana bila je u Park Cityu kada je osvojila izvrsno 10. mjesto. Ove sezone nada se kako će biti među 10 najboljih slalomašica, u veleslalomu očekuju poneki ulazak u drugu vožnju.

Najveći hrvatski adut za osvajanje bodova svakako je Ivica Kostelić. Jedan od najboljih svjetskih skijaša ove će se sezone okušati i u brzim disciplinama od kojih ne očekuje puno, a neće ni nastupiti u svim utrkama. Prošle godine Ivica je u Soeldenu bio 29. Muški veleslalom na rasporedu je u nedjelju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara