U švedskim medijima ni riječi o nebitnoj utakmici s Hrvatskom

U švedskim medijima ni riječi o nebitnoj utakmici s Hrvatskom
Foto: EPA-EFE

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKA rukometna reprezentacija u subotu u 20:30 igra sa Švedskom za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

>>> "Utakmica s Hrvatskom je besmislena. Želimo kući"

Utakmica koja ima smisla samo IHF-u, nema nikakvog značaja, a švedskim rukometašima se uopće ne igra, što su otvoreno rekli nakon što su ostali bez plasmana u polufinale.

"Teško je imati dva slobodna dana i onda igrati utakmicu za peto mjesto. Naravno da je ta utakmica potpuno beskorisna. Pred nama je naporno proljeće u klubovima. Jasno je da smo htjeli preskočiti takvu utakmicu. Ipak, naša je dužnost obaviti i taj posao, no radije bismo se vratili kućama", rekao je Mattias Zachrisson.

Identičan tretman ostatak natjecanja ima i u švedskim novinama. Dan prije utakmice s Hrvatskom, dva glavna lista Aftonbladet i Dagbladet ni jednom riječju nisu spomenula susret protiv Hrvatske. Dapače, Aftonbladet u sportskom prilogu nema ništa o rukometu, a tek je Dagbladet objavio intervju s Kimom Anderssonom, dok se susret za 5. mjesto uopće ne spominje. I to u zemlji u kojoj je rukomet među tri najpopularnija sporta.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara