Udruga "Dinamo to smo mi" traži odštetu od 116 milijuna kuna

Udruga "Dinamo to smo mi" traži odštetu od 116 milijuna kuna
FOTO: Udruga "Dinamo to smo mi"

Udruga 'Dinamo to smo mi' objavila je kako će predati odštetni zahtjev i tražiti naknadu od 116 milijuna kuna koliko je prema nepravomoćnoj presudi osječkog Županijskog suda izvučeno iz Dinama. Odštetni zahtjev podnijeli su u ime članova GNK Dinama.

Zdravko Mamić na presici u Međugorju priznao je da je Franji Vargi, uhićenom u toj aferi i optuženom da je lažirao SMS-ove tako da ispadne da ih je pisao tadašnji državni odvjetnik Dinko Cvitan, službenom Dinamovom karticom kupio 'određene stvari', nakon čega je također reagirala udruga 'Dinamo to smo mi'. 

Poručili su mu da klub ne može biti bjegunčev bankomat, a novo priopćenje od iste udruge stiglo je i danas.

"Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” će tražiti naknadu od 116 milijuna kuna koliko je prema nepravomoćnoj presudi izvučeno iz Dinama. Odvjetnik udruge predat će odštetni zahtjev, a ako bude potrebe ponovit ćemo isto i nakon pravomoćnosti presude te odgovornost proširiti na sve članove skupštine.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i njegov odvjetnički tim obranu zasnivaju na tome da nema štete, a štete ima za Klub i državu te mi kao članovi Dinama moramo tražiti da se sav novac nezakonito iznesen iz Kluba vrati. Uskok je u obrazloženju presude ustvrdio kako je počinjena šteta za Dinamo, ali i sve njegove članove/vlasnike.

Posljedica je ovo dugogodišnje suradnje politike i vrha Dinama. Gradski ured za opću upravu nekoliko je puta potvrdio Dinamov statut koji nije usklađen sa zakonom o udrugama i upisivao pogodne ljude u skupštinu Kluba. Tako se stvorila homogena interesna skupina koja je svih ovih godina nanosila štetu Dinamu, zatvarala oči na probleme te nepravilnosti. 

Skupština podobnika, rodbine i zaposlenika Kluba unaprijed je odlučila da Dinamo nije oštećen iako su u tijeku kako kažu “određeni postupci” pred sudom u Osijeku. Tako su pokušali utjecati na rad suda i pomagali u obrani bjeguncu iz Međugorja. Već ranije upozoravali smo da manje od 1% članova Dinama sudjeluje u radu nelegalne i nelegitimne skupštine te nas ovakva odluka ni malo ne iznenađuje.

Zbog svega navedenog i saznanja da trenutna uprava Dinama neće tražiti da se novac vrati u Klub, kao što nisu prijavili ni nepravilnosti u slučaju “SMS” za koje je sam bjegunac priznao da su se dogodile, odlučili smo već za vrijeme postupka žalbe podnijeti odštetni zahtjev u ime članova GNK Dinama.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara