Uefa bez komentara na zahtjev za isprikom, Marić odustao od tuženja "izmanipuliranih" SN

Foto: Ronald Goršić/Cropix

"NITKO iz Uefe nas nije kontaktirao nakon što smo moj klijent i ja objavili da tražimo njihovu javnu ispriku, ili u suprotnom, milijun eura odštete" izjavio je Vladimir Gredelj, odvjetnik suca Bruna Marića.

Uefu smo još jučer kontaktirali s molbom za komentar na Marićeve najave tužbe nakon ucjene koje je pred njega navodno postavio Uefin tajni agent Robin Bokšić. Nakon što su u njihovoj pres službi saslušali naša pitanja, poslali smo im prijevod tekstova s jučerašnje presice bjelovarskog sudačko-odvjetničkog dvojca, a danas je stigao ovakav odgovor:

"Hvala Vam na tekstovima koje ste nam poslali i što ste nas upoznali s najnovijim događajima vezanima za ovaj slučaj. Ipak, moramo Vas obavijestiti da Uefa za sada ne želi komentirati sadržaj ovih članaka, kao ni izjave koje se u njima prenose."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se opet Gredelju: Iako zasad nema novosti iz Nyona na njegove zahtjeve, kao Marićev odvjetnik dostavio nam je zapisnik sa glavne rasprave koja je danas održana pred Općinskim
kaznenim sudom u Zagrebu zbog kaznenog djela klevete vodi protiv okrivljenika Roberta Šole, glavnog urednika Sportskih Novosti:

"Dostavljeni zapisnik sadrži izjavu okrivljenog u kojoj je priznao da je bio izmanipuliran od strane službenika UEFE gospodina Robina Bokšića, te da je njegovo pisanje bilo rezultat izjava i obećanja mnogobrojnih dokaza koje je dao službenik UEFE gospodin Robin Bokšić.

Nakon okrivljenikove izjave, u ime i po naputku moje stranke, gospodina Brune Marića, povukao sam privatnu tužbu čime je predmetni kazneni postupak obustavljen.

Ovakvu odluku gospodin Marić je donio s obzirom na to da njegov cilj nije progoniti novinare, već utvrditi istinu i zaštititi kako svoje, tako i dostojanstvo hrvatskog sporta."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara