Uefa kažnjava Lyon zbog "laserske sabotaže"!

Uefa kažnjava Lyon zbog "laserske sabotaže"!

KROVNA europska nogometna organizacija odlučila je otvoriti istragu protiv Lyona zbog incidenta s laserom tijekom utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Uefa će disciplinski goniti francuski klub, jer su domaći navijači u više navrata laserima ometali Manchesterove igrače, posebno Portugalca Cristiana Ronalda. Ronaldo se nakon utakmice požalio da je ometanje laserima započelo još prilikom zagrijavanja, a da se nastavilo tijekom čitave utakmice što ga je u nekoliko navrata zasmetalo u igri.

Uefina kontrola i disciplinska komisija najprije će pregledati dokazni materijal, a zatim će 20- ovog mjeseca održati saslušanje.

Odluka o istrazi donešena je nakon to je Uefa zaprimila izvještaje od suca Luisa Medine Cantaleja i Uefinog delegata Jana Damgaarda koji su izvijestili o neuobičajenom incidentu, a i trener Crvenih vragova Alex Ferguson odmah je nakon utakmice protestirao:

"Prijavili smo slučaj Uefi. Primijetili smo to i prije same utakmice. Domaćini su to pokušali riješiti, ali nastavilo se i tijekom utakmice",  rekao je tada Ferguson.

Uefa: Na raspolaganju imamo čitav niz kaznenih mjera!

Uefin glasnogovornik izjavio je kako Uefa na raspolaganju ima čitav niz mjera kojima bi mogla kazniti francuski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovakve slučajeve moguće su razne disciplinske mjere. Od onih koje se svode samo na upozorenje, pa sve do novčanih kazni, ali i drugih mogućnosti."

Engleska javnost "zgrožena" ovakvim događajem odmah je angažirala stručnjake na području očne medicine koji su utvrdili da je zelena vrsta lasera, koja je upotrebljena prilikom ometanja Manchesterovih igrača, višestruko opasnija nego uobičajena crvena verzija.

"Moram priznati da sam bio iznenađen kad sam čuo da se radilo o zelenom laseru" izjavio je profesor John Marshall stručnjak za ovo područje na sveučilištu u Londonu te je naglasio:

"Imaju puno jači efekt i teže ih je pronaći, nabaviti ili kupiti", zaključio je.

Zanimljivo je da se ometanje igrača s laserom prvi puta dogodilo baš u engleskom Premiershipu. U utakmici Chelseaja protiv West Hama u Premiershipu, 1. prosinca prošle godine, Didier Drogba se žalio da su ga gostujući navijači ometali crvenim laserskim svjetlom.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara