UEFA sprema tešku kaznu za Milan

UEFA sprema tešku kaznu za Milan
Foto: EPA

MILAN će i dalje biti znatno limitiran u kontekstu skorašnjeg povratka na vrh talijanskog i europskog nogometa.

Suprotno očekivanjima, bit će prinuđen na osjetne mjere štednje kako bi poslovne knjige uskladio s odredbama Europske nogometne organizacije (UEFA).

Bivša klupska rukovodstvena garnitura, na čelu s vlasnikom Yonghongom Lijem, pogrešnom je politikom izazvala raskol u pogledu financijskog restrukturiranja. 

Europska krovna nogometna organizacija nakon niza je opomena radikalno reagirala, pa je krajem lipnja 2018. godine na godinu dana izbacila Milan iz kontinentalnih natjecanja. Presuda je odbačena nakon Milanove žalbe Arbitražnom sudu za sport.

Međutim, prema tvrdnja Gazzette dello Sport, situacija nije bajna. Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika, najnovije bilance pokazuju kako je Milanov dug veći negoli se prvotno tvrdilo.

Čelništvo Europske kuće nogometa ponovno prijeti, ali još drastičnijim restrikcijama u vidu financijske kazne i nemogućnosti transfera. Spominje se i višegodišnja zabrana nastupa u europskim natjecanjima poput Lige prvaka ili Europa lige.

Ponudi li Milanu nagodbu o ubrzanom saniranju dugova, Europska nogometna organizacija inzistirat će na poslovnom planu koji će prikazati smanjenje deficita u roku od četiri godine. Trenutačno vlasništvo milanskog kluba u rukama je Elliotta, američkog menadžerskog fonda.

Gazzetta dello Sport na primjerima Intera i Rome podsjeća kako su oba kluba posljednjih godina bili prisiljeni na prodaje kako bi balansirali poslovne knjige s famoznim financijskim fair-playom koji propisuje Europska nogometna organizacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara