UEFA Talijanima produžila rok za 24 sata

PREDSJEDNIK drugostepenog sportskog suda u Italiji Piero Sandulli izjavio je kako će večeras u 20.30 sati iznijeti konačne presude protiv četiri nogometna kluba (Juventus, Lazio, Fiorentina i Milan) koje je prvostepeni sud teško kaznio zbog sudjelovanja u namještanju rezultata utakmica sa sucima.

Do danas je Italija trebala prijaviti UEFA-i klubove koji će sudjelovati u europskim kupovima, ali je rok produžen za 24 sata. Sudsko vijeće, nakon što je saslušao žalbe odvjetnika klubova i tužitelja, povuklo se u ponedjeljak uvečer na vijećanje.

Prema prvim najavama drugostepeni sud bi trebao smanjiti kazne nekim klubovima. Lazio, koji je u prvostepenoj presudi bio izbačen iz prve u drugu ligu uz još 7 bodova kazne, trebao bi ostati u prvoj ligi, ali će startati s minus bodovima, vjerojatno više od sedam. Milan, koji je bio kažnjen sa 15 bodova, ali ostankom u prvoj ligi, pa nije mogao igrati u europskim kupovima zbog kazne i u prošlom prvenstvu, sada bi mu bila smanjena kazna i omogućeno sudjelovanje u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus, će biti izbačena u drugu ligu, ali će startati s minus 15, a ne s minus 30 bodova kazne, što znači da bi mogao već nakon prve godine igranja u drugoj ligi dostići ponovno prvu ligu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara