UFC-ov borac se spasio skokom s drugog kata, u požaru izgubio olimpijsko zlato: "Sretan sam što sam živ"

UFC-ov borac se spasio skokom s drugog kata, u požaru izgubio olimpijsko zlato: "Sretan sam što sam živ"

Foto: Instagram
 
BIVŠI zlatni olimpijski hrvač i jedan od najboljih boraca UFC-ove muha kategorije, Henry Cejudo, jedva se spasio iz paklenog požara skokom s drugog kata hotela i lakše se ozlijedio.

Savezna država Kalifornija trenutno se bori s požarima te su u tijeku evakuacije na brojnim lokacijama. Na evakuaciju su, iz preventivnih razloga pozvani i gosti hotela Fountaingrove Inn u Santa Rosi, među kojima je bio i Cejudo. No, on je odlučio ostati u hotelu, do kojeg je na kraju vatra ipak došla.

Budući da je požar brzo buknuo kroz cijeli hotel, Cejudo više nije mogao izaći normalnim putem, nego je bio prisiljen skočiti s balkona svoje sobe na drugom katu. Prilikom pada, Cejudo je ozlijedio gležanj, no uspješno je uspio pobjeći te izbjeći veće posljedice.


Cejudo je progovorio o dojmovima nakon što se našao u situaciji opasnoj po život, iz koje se na kraju izvukao s opekotinama na nogama.  Otkrio je i hoće li se boriti na UFC 218 eventu, gdje ima ugovoren nastup protiv Sergia Pettisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
“Pozdrav svima, želim vam se zahvaliti za ljubav i podršku. Noga mi nije slomljena, nego imam opekotine, bit ću dobro. Duga je to priča i više ćete znati nakon što dam intervju. Trenutno sam na putu u Brazil, gdje bih trebao krenuti obavljati posao na UFC 218”, objavio je Cejudo, čime je potvrdio kako borba ostaje u njegovim planovima.

Kasnije je Cejudo objasnio što se dogodilo u Kaliforniji te kako je došlo do situacije u kojoj je bio prisiljen skakati s drugog kata.


“Kada se oglasio alarm i kada je krenula evakuacija, pogledao sam kroz prozor i sve je bilo u redu. Mislio sam da je netko nehotično stisnuo alarm, pa sam se vratio u krevet. Kad sam se kasnije probudio sam imao što vidjeti. Vidio sam kuće koje gore, a onda sam pogledao lijevo i vidio sam kako pola hotela u kojem odsjedam gori. Bilo je strašno, uspio sam samo navući hlače i krenuti tražiti spas. Otvorio sam prozor i skočio dolje. Pao sam na trijem koji je već gorio i tu su došle opekotine. Spustio sam se dolje i nastavio bježati. Sve je oko mene gorjelo, bilo je grozno”, objasnio je Cejudo.

U hotelu je sa sobom imao zlatnu medalju osvojenu na olimpijskim igrama u Londonu, koja je na kraju vjerojatno otišla u nepovrat. O tome je još rekao:

“Medalje je samo predmet, ono što vrijedi su krv, znoj i suze koje sam uložio da bih došao do nje. Te uspomene ću uvijek nositi sa sobom. Ovo je tragedija, kao i ono što se dogodilo u Vegasu. Ne mogu žaliti za medaljom, glavna stvar je da sam preživio, sretan sam što sam izvukao živu glavu.”

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara