Ukleti španjolski 22. lipanj: Pobjednik susreta s Talijanima odavno je "poznat"!

DANAS će se znati i četvrti putnik u polufinale Eura. Večeras će se sastati aktualni svjetski prvak, oslabljen za Gennara Gattusa i Andrea Pirla, dva ključna igrača, Italija i reprezentacija koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala jako puno dobrog nogometa, Španjolska.

22. lipanj, crni datum španjolskog nogometa

Zanimljivo je kako su Španjolsci na današnji datum, 22. lipnja 1986. na Svjetskom prvenstvu u Meksiku izbačeni sa tog natjecanja boljim izvođenjem jedanaesteraca Belgijanaca, da bi ih točno deset godina kasnije, na Euru 1996.godine, na današnji datum, Englezi poslali kući također nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Prije šest godina, na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu, Španjolska je sa tog natjecanja ispala na današnji datum, pogađate, boljim izvođenjem jedanaesteraca reprezentacije Koreje.

Može li napadački tandem Villa - Torres napokon kazniti Talijane?

Hoće li se tradicija prekinuti tek treba vidjeti, ali sudeći prema do sada prikazanom, Španjolski napadački tandem Villa - Torres trebao bi donijeti prevagu u tom susretu i napokon presuditi Talijanima koji na ovom Euru ne igraju dobro.

"U ovom trenutku za nas tek počinje prvenstvo. Loš dan i izgubljena utakmica u grupnoj fazi natjecanja kasnije se još može nadoknaditi, ali danas je sve drugačije. Talijani igraju svoju igru koja je razrađena do najsitnijih detalja i ljudima se njihova igra obično sviđa ili im se ne sviđa, ali to je njihov stil. Ne smijemo gubiti loptu u opasnim zonama kao niti raditi prekršaje iz kojih bi Talijani mogli biti opasni po naša vrata", rekao je Liverpoolov napadač Fernando Torres.

Ako danas Talijani prođu u polufinale, potvrdit će se činjenica da su na ovom Euru u polufinale prošle sve drugoplasirane momčadi iz skupina.

Vladavina drugoplasiranih na Euru

"Španjolci su vrlo nezgodna momčad. Morat ćemo se brzo oslobađati lopte, inače će biti velikih problema sa njima. Njihova prednost leži u izdržljivosti i to nama, koji smo više tehničari, može stvarati velike probleme. Ipak, uvjeren sam kako Italija ide dalje", rekao je Panucci obećavajući svojim navijačima prolaz u polufinale Eura.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara