Uljezu u engleskoj svlačionici sudi se u petak

Uljezu u engleskoj svlačionici sudi se u petak

Tekst: Totalsport
Screenshot: Daily Mirror

PAVLOSU JOSEPHU, 32-godišnjemu engleskom navijaču koji je, tražeći zahod na stadionu u Cape Townu, upao u svlačionicu engleske nogometne reprezentacije, određen je datum suđenja.

Na specijalnom sudu u Cape Townu, posebno ustanovljenom za hitno rješavanje sporova tijekom Svjetskog prvenstva, Josephu je sudac Aziz Hamied zakazao ročište za petak, 25. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred sud je Joseph prepraćen nakratko u ponedjeljak, a sudac mu je odredio jamčevinu za boravak na slobodi do rasprave u petak u iznosu od 54 eura. Do sudskog rješenja, međutim, Englez ne može pohoditi utakmice u Južnoj Africi, a oduzeta mu je i putovnica kako ne bi napustio zemlju.

Nakon što je već, kako tvrdi, slučajno upao u svlačionicu Engleza besciljno lutajući utrobom stadiona, Joseph je iskoristio priliku za klasičnu navijačku bukvicu engleskim nogometašima nakon njihova remija (0:0) protiv Alžira. Posebno se okomio na Davida Beckhama, koji se usudio pitati ga kako je dospio do prostora u kojem su nogometaši.

Osim Engleskoga nogometnog saveza (FA) i organizatora, na procesuiranju Josepha inzistirala je i Međunarodna nogometna federacija (FIFA), posebno osjetljiva na pitanje sigurnosti nogometaša na SP-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara