Umjesto u Glasgow, Kalinić i Mandžukić put Čakovca

Umjesto u Glasgow, Kalinić i Mandžukić put Čakovca

MLADE snage hrvatskog nogometa Mario Mandžukić i Nikola Kalinić umjesto u Škotsku s A reprezentacijom odlaze s mladom repkom u Čakovec gdje izabranici Dražena Ladića igraju 26. ožujka prijateljski utakmicu protiv svojih mađarskih vršnjaka.

Nakon objavljenog popisa kandidata za utakmicu, Izbornik Ladić sada ima slatke brige oko sastava za susret s Mađarima, barem što se napada tiče. Uz već spominjane Mandžukića i Kalinića tu su Tomislav Bušić, Josip Tadić te Ante Rukavina,  koji također konkuriraju za nastup u napadu a iz broja pozvanih napadača Dražen Ladić bi protiv Mađara bez problema mogao zaigrati i u sistemu 4-2-4.

"Bolje je da igraju mladoj reprezentaciji nego da sjede na klupi u A selekciji ili da ne budu niti pozvani" - kaže izbornik Ladić dodajući da to ne znači automatski da će protiv Mađara biti u prvih 11.  "Tretman je jednak za sve, pa to vrijedi i za njih dvojicu. Igrat će oni koji pokažu najviše i budu najspremniji." -  kaže Ladić. 

"Kako se pripremaš i kako se sam čuvaš, to utječe na daljnji razvoj karijere", - kaže Dražen Ladić dodajući da je najbitnije da mlade igrače posluži zdravlje, kako se ne bi događale teške ozljede poput Eduardove. "Igrači moraju više razmišljati i o tome što rade izvan treninga i izvan sportskih terena, što je i zadatak nas trenera", kaže Ladić komentirajući "izvannastavne aktivnosti" u slobodno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić i Nikola Kalinić možda bi radije bili na avionu za Glasgow, no ipak će se kaliti protiv Mađara u Čakovcu. Do svibnja, kada će izbornik A reprezentacije Slaven Bilić objaviti sastav za Euro, imaju se vremena nametnuti i to na provjerama u okviru mlade reprezentacije.

Hoće li zadovoljiti izbornika Bilića i pronaći mjesto pod suncem,  ostaje za vidjeti.

M.Š.
Foto:K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara