Unatoč "četvorci", Jurčevićev položaj još uvijek nesiguran

Unatoč "četvorci", Jurčevićev položaj još uvijek nesiguran

IAKO su nogometaši Dinama u četvrtak u Maksimiru uvjerljivo svladali slovensko Primorje rezultatom 4:0, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić nije bio zadovoljan trenerom Jurčevićem, što mu je odmah po završetku utakmice i rekao u žustrom razgovoru.

"Možda nogomet gledam malo drukčije od vas. Ne želim da se nama u Maksimiru dogodi Hajduk! Korak smo do raja, do plasmana u Ligu Uefe, i bilo bi glupo da ne iskoristimo priliku. Nisam zadovoljan pojedinostima u našoj igri i imam pravo iskazati to nezadovoljstvo. Previše sam uložio da bih šutio i da ne bih isticao propuste." - izjavio je Mamić nakon što je verbalno "oprao" trenera Jurčevića.

"Zar bih trebao biti frustriran nakon utakmice u kojoj smo postigli četiri krasna pogotka, nakon utakmice u kojoj smo osigurali prolaz u daljnje natjecanje, a vidite kakva se sve iznenađenja događaju u europskim klupskim utakmicama?! Ne, ne želim biti frustriran, imamo razloga za zadovoljstvo nakon ove pobjede. Ako netko misli drukčije, neka vam to sam kaže." - izjavio je za Večernji list nakon razgovora s Mamićem trener Nikola Jurčević.

Kako piše Večernji list, Mamić i Jurčević su nakon utakmice ipak nešto dulje razgovarali na proslavi 20. rođendana Nike Kranjčara, pa su njihove nesuglasice zasad izglađene. No, ne ostvari li Dinamo pobjedu na neugodnom gostovanju u Varaždinu, Jurčevićeva pozicija ponovo bi mogla postati nestabilna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema u Dinamovoj igri protiv Primorja najviše je bilo u veznom redu, gdje igru vodi Niko Kranjčar, kojem u igri dolazi velika većina lopti. Iako su se o igri kapetana "plavih" pozitivno izrazili i njegov otac, izbornik Zlatko Kranjčar, kao i njegov pomoćnik Martin Novoselac, te sam Nikola Jurčević, ostaje činjenica da je kapetan Dinama, prema statistici Sportskih novosti, u 90 minuta utakmice protiv Primorja u sprintu istrčao samo 80 metara.

Statistika učinka mladog Kranjčara bilježi i porazno malih 1360 ukupno istrčanih metara, kao i 14 izgubljenih lopti.

Nikola Jurčević i njegova momčad sada su okrenuti predstojećem prvenstvenom dvoboju s Varteksom Ćire Blaževića, koji je u svom stilu izjavio da bi dao godinu dana životu za tu pobjedu nad Dinamom.

Pobjeda nad Varteksom Jurčeviću bi značila koliku-toliku sigurnost na mjestu trenera Dinama, dok bi za momčad ona značila da "plavi" napokon nalaze igru kakvoj teže od početka sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara