MANCHESTER UNITED

Unitedovi huligani napali dom sportskog direktora: "Umrijet ćeš!"

Unitedovi huligani napali dom sportskog direktora: "Umrijet ćeš!"
Foto: Twitter

SKUPINA od tridesetak maskiranih huligana došla je sinoć pred dom potpredsjednika Manchester Uniteda Eda Woodwarda, bacila u dvorište baklju i dimnu bombu te išarala ogradu crvenom bojom. 

Engleski mediji tvrde da je riječ o skupini "Men in black" (Ljudi u crnom), ekstremnom dijelu Unitedovih navijača koji su na ovaj način iskazali nezadovoljstvo Woodwardovim radom i stanjem u klubu. Navijači su navodno prvo pozvonili na portafon, a nakon što se nitko nije javio bacili su baklju u dvorište.

To je nastavak, iako do sad u najekstremnijem obliku, dijela Unitedovih navijača protiv klupskog vodstva. Tijekom poraza od Burnleyja 2:0 i pobjede kod Tranmerea 6:0 u FA Cupu navijači su na tribinama pjevali pjesmu Ed Woodward će umrijeti, a to su navodno pjevali i sinoć pred njegovim luksuznim domom.

"Klub zna za napad na dom jednog od naših zaposlenika. Uvjereni smo da će se nogometni svijet ujediniti i stati iza nas nakon ovog incidenta. Svakome za koga se utvrdi da je sudjelovao u ovom incidentu bit će doživotno zabranjen pristup utakmicama Uniteda. Jedno je izraziti svoje mišljenje, a drugo kriminalno ponašanje i ugrožavanje života. Za to nema nikakvih isprika", stoji u službenom priopćenju Manchester Uniteda koje je izdano kasno sinoć.

Navijači baš u Woodwardu vide glavnog krivca za katastrofalnu klupsku politiku i rezultate zadnjih nekoliko godina. Woodward je dopredsjednik Uniteda i praktički glavni operativac kluba od 2013. godine. Klub od te godine nije osvojio naslov prvaka, a prije nego što je došao u United Woodward je bio bankar u tvrtki JP Morgan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara