USPJEH KARIJERE Roberto Soldić prebio prvaka i uzeo KSW pojas

USPJEH KARIJERE Roberto Soldić prebio prvaka i uzeo KSW pojas

Foto: Screenshot

MLADI MMA borac Roberto Soldić ostvario je sinoć najveći uspjeh u karijeri. U tri runde je razbio KSW prvaka velter kategorije Borysa Mankowskog i uzeo pojas prestižne europske promocije.

22-godišnji Soldić je impresionirao protiv favoriziranog protivnika iako je borbu prihvatio samo deset dana ranije.

Borac iz Viteza (BiH), koji trenira u Düsseldorfu, dobro je otvorio meč, u prvoj i drugoj rundi Mankowski ga je pokušavao srušiti, ali Soldić se dobro branio, a sredinom druge runde serijom udaraca prvi put je uzdrmao Poljaka. U trećoj je Soldić preuzeo kontrolu i dominirao, a nakon završetka runde Mankowski je ostao ležati dok ga njegov tim nije uspio podići na stolicu. Bilo je jasno da ne može nastaviti i Soldić je mogao početi slaviti. 

Nakon borbe i svoje sedme MMA pobjede u samo 14 mjeseci, Soldić je izrazio želju da se bori protiv Dricusa Du Plessisa, umjesto kojeg je uskočio u borbu s Mankowskim.

"Ovo je moj život, svakog dana treniram dva puta dnevno. Ovo mi je peti pojas kojeg sam osvojio, ne znam što je sljedeće. Borit ću se protiv bilo koga, samo protiv dobrih boraca. Du Plessis je dobar borac. Jako ga poštujem", rekao je Soldić nakon pobjede.

Soldića su nahvalili komentatori i velike MMA zvijezde među kojima i Hector Lombard, a mnogi smatraju da mu je već mjesto u UFC-u.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara