Uspješna prezentacija mir -a 2009. i u Siriji

TIJEKOM dvodnevnog posjeta Damasku, hrvatsko izaslanstvo u sastavu predsjednik HOO-a, zamjenik gradonačelnika Rijeke Luciano Sušanj, predsjednik i generalni direktor McCann-Erickson Croatia Ivica Vidović, zagrebački imam Mevludin Arslani te veleposlanik Republike Hrvatske u Egiptu i Siriji Ivica Tomić, iznimno je srdačno dočekano od strane domaćina.

Po riječima Zlatka Mateše posebno su uspješni bili sastanci s predsjednikom Sirijskog olimpijskog odbora dr. Nouri Barakatom i dr. Majed Shadoudom članom regionalnog vodstva za mladež i sport Sirije.

Na njima je sirijska strana predložila sklapanje sporazuma između dvaju olimpijskih odbora, a posebnu pozornost pobudila je višesatna prezentacija kandidature Grada Rijeke za MI 2009. koja je održana za predstavnike Sirijskog olimpijskog odbora i glavne urednike svih eminentnih sirijskih tiskanih i elektronskih medija. Prema zapažanju predsjednika HOO-a posjet hrvatskog izaslanstva u sirijskim je medijima dobilo izniman tretman, a prema reakcijama domaćina dalo se zaključiti da je Rijeka dobila još simpatizera u nakani da bude domaćin 16. Mediteranskih igara.

Izaslanstvo Hrvatske, sastalo se i sa predstavnicima INA-e koji u Siriji s puno uspjeha rade na pet naftnih polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Konačna odluka o gradu domaćinu 16. MI-a donijet će se 18. listopada ove godine u španjolskoj Almeriji.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara