Uspješna prezentacija MIR-a 2009. i u Kairu

PRIMANJEM i sastankom u sjedištu Egipatskog olimpijskog odbora hrvatska delegacija za promocije kandidature Grada Rijeke za 16. Mediteranske igre 2009. godine nastavila je svoju promotivnu turneju po zemljama Mediterana.

Hrvatsku delegaciju na čelu s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom primili su predsjednik Egipatskog olimpijskog odbora i član Međunarodnog olimpijskog odbora general Mounir Saleh Sabet te generalni direktor Europskog olimpijskog odbora Ahmed Enan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tražeći egipatsku potporu trećoj riječkoj kandidaturi za Mediteranske igre, predsjednik (HOO) Zlatko Mateša, koji je i dopredsjednik organizacijskog obora za pripremu i isticanje kandidature Grada Rijeke za MI 2009., naglasio je važnost načela ravnopravnoga pristupa organizaciji velikih sportskih natjecanja kako za velike tako i za male zemlje. Predsjednik Mateša pozvao je egipatske kolege na potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatskog i Egipatskog olimpijskog odbora koji bi uključivao razmjene sportaša i trenera te korištenje sportskih kapaciteta obiju zemalja za pripreme sportaša.

Nakon prezentacije video materijala o kandidaturi Rijeke, riječki gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vojko Obersnel istaknuo je iznimnu važnost ovog projekta za Rijeku i Hrvatsku što je prepoznala i Vlada RH kao i predsjednik RH Stjepan Mesić. Odgovarajući na pitanja članova Egipatskog olimpijskog odbora, Obersnel je pojasnio da će buduća namjena mediteranskog sela za smještaj sportaša biti sveučilišni kampus, te je dodao da će gradnja plivačkog kompleksa u Rijeci početi već slijedeće godine, neovisno o ishodu riječke kandidature, jer je Rijeka priznati hrvatski plivački centar. Prijamu u Egipatskom olimpijskom odboru, bio je nazočan i veleposlanik RH u Egiptu Ivica Tomić.

Prilikom posjeta Kairu, Zlatko Mateša i predstavnici Grada Rijeke, prezentirali su riječku kandidaturu i vodećim egipatskim medijskim kućama sa pozitivnim ishodom, a promocija riječke kandidature nastavlja se posjetom Alžirskom i Marokanskom olimpijskom odboru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara