"UMALO SU NAS ŽIVE SPALILI" Ovako su Grci posljednji put dočekali hrvatske navijače

"UMALO SU NAS ŽIVE SPALILI" Ovako su Grci posljednji put dočekali hrvatske navijače

Screenshot (Youtube)

"SAMO ne Grčka", zavapio je Davor Šuker dan prije ždrijeba play-offa za Svjetsko prvenstvo. I onda je Hrvatska u Zurichu izvukla upravo Grke.
 
Zašto ne Grci, koji dugo nisu imali slabiju reprezentaciju i koji su se jedva provukli u play-off? Šuker i društvo strahuju od mogućih nereda jer hrvatski i grčki navijači imaju dugu povijest sukoba na tribinama i ulicama. 
 
Dovoljno se samo prisjetiti posljednjeg gostovanja hrvatske reprezentacije u Grčkoj prije šest godina i napada molovotovljevim koktelima i topovskim udarima, pri čemu je jedan hrvatski navijač ostao bez prsta. Umalo su nas žive spalili, svjedočili su hrvatski navijači koji su čak tužili Grke.
 
 
Još prije početka te utakmice počeli su napadi na hrvatske navijače. Kamenje je letjelo prema autobusima s hrvatskim navijačima, srpski i grčki navijači zajedno su napadali sredovječne hrvatske navijače, njihove žene i djecu, a policija je sve nijemo promatrala.
 
 
Utakmica se igrala u Pireju, domu Olympiakosa, čiji su navijači pobratimljeni s Delijama, navijačima beogradske Zvezde koji često zajedno s Grcima idu u huliganske pohode i napadaju hrvatske navijače u Ateni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Osjetili su to na svojoj koži i Bad Blue Boysi kada je Dinamo prije dvije godine gostovao kod Olympiakosa...
 
 
Na stadionu će se ponovno naći zastava Delija na kojoj piše "četnici", a vjerojatno će Modrića i društvo ponovno dočekati gromoglasna pjesma "Ubij Hrvata, da Šiptar nema brata"...
 
Nedavno su u Ligi prvaka igrali Rijeka i Olympiakos, a UEFA je zabranila gostovanja navijačima kako se neredi ne bi ponovili. Možda reprezentacije Hrvatske i Grčke čeka ista odluka...
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara