Utakmicu protiv Mađara započinju Klasnić i Vranješ

IZBORNIK hrvatske reprezentacija na današnjoj je press konferenciji najavio kako će protiv Mađara započeti vrlo ofenzivno, te da očekuje pobjedu. Novo ime u početnom sastavu je Jurica Vranješ.

"Kroz 6 dana priprema, kroz utakmicu protiv Radnika i trenažni proces odlučio sam se za sljedeće igrače: na golu će biti Tomo Butina, u zadnjoj liniji Robert Kovač, Igor Tudor, Josip Šimunić, na bokovima će biti Dario Srna i Marko Babić, u sredini Niko Kovač i Jurica Vranješ, ispred njih će biti Niko Kranjčar, a u napadu Dado Pršo i Ivan Klasnić.", najavio je Kranjčar iznenadivši mnoge što je u momčad uvrstio Vranješa a ne Leku.

"Za Vranješa sam se odlučio zato što ga ja poznajem, znam kako igra, i što mogu očekivati od njega, znam da ima dobar zadnji pas i odlično se postavlja, što je i pokazao na treninzima. To ne znači da Leko neće dobiti priliku i zaigrati", komentirao je Kranjčar .

Naravno, nezaobilazna tema bio je i izbornikov sin Niko Kranjčar koji će susret protiv Mađarske započeti od prve minute. Slažemo se. Niki treba dati još jednu priliku, ali zaista samo jednu jer u debiju protiv Izraela nije pokazao ama baš ništa, a i pitanje je kako je situacija u Dinamu i s napadima navijača utjecala na njega. Osim toga, niti fizička forma mu nije baš najbolja.

"Čim sam ga postavio u početni sastav znači da je dobro i da je spreman. On je vrlo bitan čimbenik u našoj igri, a na treninzima i utakmici dokazao da je zaslužio biti u prvoj jedanaestorki.", tvrdi Kranjčar. Nadamo se da je zaista tako.

Kranjčar smatra da su Mađari dobra reprezentacija, što je i uočio na video-kazetama s njihovih posljednjih utakmica. Disciplinu u igru uveo je Lottar Matthaeus, a njihovi posljednji rezultati dokaz su da mađarski nogomet ide prema vrhu.

"No, unatoč tome, mislim da smo u prednosti. Imamo kvalitetnije pojedince samo to moramo pokazati na terenu. Ako će igrači ispuniti sve što od njih tražim, nemam se čega bojati. Rezultat će biti pozitivan", izjavio je Kranjčar i dodao kako se nada da će već u prvih 20 minuta postići pogodak, te da Mađarima neće dopustiti da preuzmu inicijativu.

Susret se igra u Maksimiru, počinje u subotu u 20.30 sati. Tekstualni prijenos možete pratiti na Index.hr-u.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara