"UVIJEK VJERNI" NA SUDU Šuker i Mamić navijačima obećali tri milijuna kuna

"UVIJEK VJERNI" NA SUDU Šuker i Mamić navijačima obećali tri milijuna kuna

Foto: Hina

TRGOVAČKI sud u Zagrebu obustavio je skraćeni stečajni postupak nad klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije ''Uvijek vjerni'' navodeći kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao udruzi ''Uvijek vjerni'' isplatiti tri milijuna kuna.

Kako se navodi u sudskom obrazloženju, uvidom u ugovor s HNS-om proizlazi da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već uvjeti za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge ''Uvijek vjerni'' i njome namiriti vjerovnici.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći kako su ''Uvijek vjerni'' do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub ''Uvijek vjerni'' ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se ističe, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije ''Uvijek vjerni'' osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu. Kao aktualni predsjednik i tajnik ''Uvijek vjernih'' u registru udruga navode se Ilija Perković i Marijan Šokčević, a kao cilj udruge navodi se ''okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije''.

Osim toga, kao djelatnost ''Uvijek vjernih'' navodi se, između ostaloga, i edukacija navijača kroz promicanje navijačkih vrijednosti kojima se promiče nogomet, sprječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te ''predlaganje promjena nadležnim tijelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima''.

Klub ''Uvijek vjerni'' kao svoju djelatnost ističe i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove i to, kako se ističe, sukladno zakonu, ali i organiziranje javnog gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije kroz suradnju sa sponzorima hrvatske nogometne reprezentacije i sponzora udruge.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara