Uživajte: Sve utakmice HNL-a u izravnom prijenosu, a Štimac obećao i "profesionalnije suđenje"!

NA SJEDNICI Skupštine Udruge Prve HNL danas je odlučeno kako će se i sljedeće sezone Hrvatska nogometna liga igrati u sustav natjecanja - liga 12 sa trokružnim odigravanjem utakmica.

Još jedna sezona prijelaznog rješenja

Iako se ovaj sustav pokazao manjkavim zbog male posjećenosti gledatelja i velike bodovne razlike na kraju sezone, Udruga inzistira da se još samo sljedeća sezone odigra u tom sustavu kako bi bilo dovoljno vremena da se kvalitetno odluči kakav bi se sustav igrao u sezoni 2009./2010. kada će do promjene sigurno doći.

Štimac: Suđenje je bilo vrlo loše i zato smanjujemo broj sudaca,  koji pak više neće smjeti kontaktirati sa klubovima

Predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac dao je kratki rezime prošlosezonskog suđenja kojeg je ocijenio vrlo lošim te je najavio prvi korak u profesionalizaciji suđenja "rezanjem" broja sudaca za sljedeću sezonu.

Drugi korak u profesionalizaciji suđenja jest zabrana bilo kakvog kontakta suca sa predstavnicima klubova kojima sudac sudi.

Od sljedeće sezone nema korištenja alternativnih stadiona

Predsjednik Udruge Igor Štimac naglasio je da su svi klubovi prošli postupak licenciranja i da će 12 momčadi igrati na devet stadiona. Udruga očekuje da do kraja drugog djela sezone Zadar, Cibalija i Croatia Sesvete riješe pitanje svog stadiona jer od sljedeće sezone niti jedna momčad neće moći koristiti alternativne stadione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživajte: Baš sve utakmice HNL-a izravno na televiziji

Nova sezona počet će 27. srpnja, a sve utakmice do rujna biti će igrane nakon 20:00 sati. Od 14. rujna sve prvoligaške utakmice igrat će se nedjeljom od 16:00, i jedna u 20:00, te će sve biti popraćene televizijskim prijenosom. Pet utakmice koje počinju u 16:00 biti će praćene paralelno sa uključivanjem u najzanimljiviju, tj. onu koja će obilovati prilikama i golovima.

Tri i pol sata HNL-a

Novost je i to da će u suradnji sa HRT-om krenuti nova emisija posvećena HNL "Volim nogomet" koja će počinjati nedjeljom u 15:30 i trajati će tri i pol sata.

TV prava više nisu ekskluzivna

Posebna pažnja posvećena je marketinškim aktivnostima koje poduzima Udruga kako bi se poboljšala financijska situacija, a time i situacija u HNL-u.

TV prava HRT-a više nisu ekskluzivna, kao do sada kada je HRT sam odlučivao o svemu po pitanju HNL-a, već će se u suradnji sa marketinškim predstavnicima Udruge koordinirati sve marketinške aktivnosti. Ako ostale TV kuće ponude dobre projekte vezane uz afirmaciju i popularizaciju HNL-a u Hrvatskoj imati će pravo sudjelovati u podjeli tog "marketinškog kolača".

R.J.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara