Vlado Šola: Epska utakmica, mi smo jedini izazov za Francuze!

Vlado Šola: Epska utakmica, mi smo jedini izazov za Francuze!

Foto: Index 

HRVATSKA reprezentacija sutra od 20:30 igra ključnu utakmicu na Euru. Za polufinale se bori s Francuzima, a u velikom derbiju mora loviti gol razliku.

Utakmicu u Areni Zagreb najavljuju trener vratara, vlasnik svjetskog i olimpijskog zlata Vlado Šola i reprezentativac Luka Stepančić.

"Zar se toliko bojimo Francuza da samo o njima pričamo", pitao je Šola novinare koji su tražili ključ igre protiv Eksperta.

Ne smijemo razmišljati o konačnom rezultatu, moramo dati sve od sebe i odraditi zadatke, igramo protiv Francuske. Nema favorita, ali nitko neće reći da nije favorit. Ovo su epske utakmice, više od utakmice. Nikola Karabatić uvijek kaže da mu je jedini izazov pobijediti Hrvatsku. To se vidi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuzi su uvijek isti već 12 godina, moćni su, obrana im je impresivna, mogu igrati brzo i sporo. U smislu energije i taktike ovo će biti zahtjevna utakmica, moramo ih pretrčati i nadmudriti.
Imaju širinu, njihova krila se uključuju u igru kao bekovi, veliki su problem za obranu. Skaču iz mrtvaca i zabijaju, lijepo križaju za pivota ili beka. Ne ističe se Karabatić kao neki ekstra super lik, već su jaki kao cjelina", objasnio je Šola.

Sjajni vratar Gerard ozlijedio je prst protiv Srbije. "Ma, ove se utakmice igraju i bez ruke. Vjerujem, ako je prst u pitanju, Gerard će moći. Sjajan vratar, dugo je bio u sjeni Omeyera."

Naši vratari? 

"Bit će optimalni za sutrašnju utakmicu."

Podsjetimo, Hrvatska mora pobijediti s najmanje dva razlike ako u toj pobjedi zabije najmanje 22 gola, a s tri razlike ako zabije manje od 22 gola. Tada bi imala, ako Švedska pobijedi Norvešku, isti broj bodova kao Švedska, ali i bolju gol-razliku od nje u trokutu s Francuzima. Ako u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara