Vaha tuži Japance, traži odštetu od šest lipa: "Tražim pismo isprike"

Vaha tuži Japance, traži odštetu od šest lipa: "Tražim pismo isprike"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ODVJETNICI trenera Vahida Halilhodžića predali su danas tužbu protiv japanskog nogometnog saveza (JFA) i njegovog predsjednika Kozoa Tashima, tražeći simboličnu odštetu u visini od jednog jena (oko šest lipa) radi "obnove časti" bivšeg izbornika koji je smijenjen početkom travnja.
 
"JFA ne želi dati objašnjenje pa ih pozivamo da se izjasne u sudnici", izjavio je Halilhodžićev odvjetnik Lionel Vincent.
 
"Tražimo pismo isprike i isplatu odštete u visini od jednog jena", dodao je.
 
S obzirom na to da se ovdje ne radi o novcu, "cilj ove tužbe je obnova Vahidove časti", objasnio je odvjetnik, ocjenjujući kako su motivi JFA-a za ostavku Vahida Halilhodžića "bili klevetnički i nanijeli su štetu njegovoj časti".
 
Predsjednik JFA Kozo Tashima kao razlog za Halilhodžićevu ostavku, samo dva mjeseca od početka SP-a u Rusiji, naveo je probleme u komunikaciji između njega i igrača.
 
"Nitko me ni u jednom trenutku nije upozorio da postoji opasnost od ostavke", reagirao je nakon smjene Halilhodžić dodavši da se osjeća "poniženo".
 
Imenovan izbornikom u ožujku 2015., Halilhodžić smatra da je ostvario cilj, a to je plasman Japana na Svjetsko prvenstvo. 
 
Japan će u Rusiji igrati u skupini H s Poljskom, Senegalom i Kolumbijom, a prvenstvo otvara 19. lipnja utakmicom protiv Kolumbije. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara