Valencia zbog ekonomske krize raskinula predugovor s Kalinićem

PREMA pisanju francuskih medija Nikola Kalinić je zimus potpisao predugovor sa španjolskom Valencijom, no, on je sada raskinut zbog izrazito teške financijske situacije u kojoj se našao klub sa Mestalle.

Agenti ovog izrazito talentiranog hrvatskog napadača sada su se okrenuli drugim opcijama, a između ostalih spominju se klubovi iz Seville, onaj istoimeni i Betis te francuski Marseille koji bi Kalinića vrlo rado na ljeto vidio na Velodromu.

Potvrda ovih navoda stigla je iz usta mnogima nepoznatog slovenskog menadžera Roberta Cibeja, koji indirektno brine o Kalinićevoj karijeri.

"Mislimo da je pravo vrijeme da Nikola promijeni klub, ali nećemo žuriti, tražimo onaj visoke kvalitete kakav talent poput njega i zaslužuje. Moram istaknuti kako smo ove zime potpisali predugovor s Valencijom, misleći kako je sve dogovoreno da on na ljeto prijeđe na Mestallu, međutim, Valencija je sada taj dogovor raskinula jer su u velikim financijskim problemima, tako da smo opet u potrazi. Puno je klubova u igri, no, ne mogu vam više reći", rekao je Cibej za francuske medije.

"Naša menadžerska agencija ima podružnicu u Sloveniji, ali i u Hrvatskoj gdje je naš predstavnik Tomislav Erceg. Dakle da, Nikola Kalinić pod našom je agencijom. O svim drugim informacijama molim vas da nazovete Ercega, on je zadužen za ta pitanja, mene su Francuzi na prepad pitali o Kaliniću, raspitujući se za Boštjana Cesara, koji sjajno igra u Grenobleu", rekao je u razgovoru za Index Robert Cibej.

Kalinića i francuski i španjolski mediji opisuju kao izrazitog golgetera koji je iako još tinejdžer u 52 nastupa zabio 31 gol. Također se ističe da je Nikola prirodni nasljednik Davora Šukera, legendarnog hrvatskog golgetera.

 Vedran Buble
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara