Van der Sar: U prosincu ću se ponovno suočiti sa strašnom dilemom - otići ili ne

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NIZOZEMSKI 38-godišnji vratar Manchester Unteda Edwin van der Sar, koji još nije upisao niti jedan nastup ove sezone zbog loma palca i kosti na lijevoj ruci, kaže da će u prosincu ove godine donijeti odluku o nastavku ili završetku karijere.

''Krivac'' za Van der Sarovu ozljedu je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić. Naime, u pripremama za novu sezonu, Manchester United i Bayern igrali su početkom kolovoza finale Audi Cupa, Nizozemac je slomio prst i kost u lijevoj ruci prilikom obrane jedanaesterca Pranjiću.

Usprkos ozljede, Van der Sar tvrdi da se osjeća ''bolje nego ikad''. U iščekivanju njegovog povratka na teren, Van der Sar je još jednom progovorio o temi koja je aktualna već nekoliko godina. Koliko će još dugo stajati među vratnicama?

"Već nekoliko godina govorim da bi mi data sezona mogla biti posljednja. Šest mjeseci prije isteka ugovora s Unitedom u prosincu 2006. godine, produžili smo suradnju za još godinu dama. Pa smo to učinili još jednom, i tako stalno odonda. Svake godine, uvijek ista priča. Analiziram vlastito stanje i vlastitu motivaciju, te zadovoljstvo kluba mojim obranama, pa onda odlučujem o nastavku", objasnio je Van der Sar, te dodao:

"Znam da su šanse za umirovljenje svake godine sve veće i veće. Stari se. U prosincu ove godine opet ću se suočiti s tom strašnom, uvijek istom dilemom. Nastaviti ili ne? Iako, osjećam se jedanko dobro kao i prije nekoliko godina", zaključio je Van der Sar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara