ZLATNA LOPTA

Van Dijk: Naišao sam na Messija, to je neprirodno

Van Dijk: Naišao sam na Messija, to je neprirodno
Foto: EPA

LIONEL MESSI osvojio je šestu Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta. Argentincu je trofej predao prošlogodišnji pobjednik Luka Modrić.

Kapetan Argentine i Barcelone završio je ispred braniča Liverpoola Virgila van Dijka, napadača Juventusa Cristiana Ronalda (Portugalac nije došao na ceremoniju) i Sadija Manea iz Liverpoola.

Nakon što je Van Dijk osvojio priznanje UEFA-e za najboljeg igrača Europe, a Messi odnio nagradu FIFA The Best za najboljeg na svijetu, čekao se konačan rasplet u Parizu, gdje je pobijedio jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji nogometaš u povijesti.

I dok se sarkastično pitao je li mu Ronaldo zaista bio suparnik za Zlatnu loptu, Van Dijk je sportski pozdravio Messijevu pobjedu. 

"Nikad nisam razmišljao o osvajanju Zlatne lopte. Moja je karijera drukčija od karijere većine igrača ovdje. Pobijedio je bolji od mene i to zasluženo. Imao sam sjajnu sezonu, ali ponekad naiđete na igrača poput Messija, što je pomalo neprirodno. Šesta Zlatna lopta, morate poštovati veličinu", rekao je Nizozemac.

"Nadam se da ću sljedeće godine ponovno biti ovdje. Nagrada De Ligta za najboljeg mladog igrača? Pokazali smo svoj talent i sada tako moramo nastaviti na Europskom prvenstvu", zaključio je igrač Liverpoola. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara