Varteks najavio žalbu na suđenje Brune Marića

Varteks najavio žalbu na suđenje Brune Marića

NITI nakon dvije prospavana noći čelnici Varteksa nisu promijenili mišljenje. Suđenje daruvarskog suca Brune Marića bila je glavna tema energičnog nastupa klupskog direktora Branka Janžeka i na press konferenciji početkom novog radnog tjedna.

"Sudac je svojim odlukama jednu korektnu utakmicu u zadnjih pola sata susreta doveo u pitanje, a tom je prilikom Varteks oštećen. U službenom je izvješću nakon utakmice delegat susreta Ivan Jurina konstatirao kako je Marić sudio zadovoljavajuće što znači jako loše ili ispod razine kvalitete." - istaknuo je Janžek.

U zapisniku je među primjedbama također pribilježeno da NK Varteks najavljuje žalbu na suđenje, dok je direktor nakon susreta osobno kontaktirao povjerenika, iskazavši mu svoje osobno, ali i klupsko nezadovoljstvo sudačkim odlukama.

U debatu se tek nešto mirnijim tonom uključio i Samir Toplak, desna ruka Zlatka Dalića, koji je Dinamu priznao zasluženu pobjedu, ali uz napomenu da je ona bila itekako potpomognuta Marićevim kriterijem.

"Dva su momenta u susretu bila ključna; kada je pred kraj prvoga dijela Mujanovića srušio Lončarić a Marić ostao nijem umjesto da je isključio Lončarića i pokazao na bijelu točku, te kad nije sankcionirao prekršaj nad Šimićem već je umjesto toga zbog prigovora isključen Prahić. Zadovoljan sam, međutim, borbenošću i agresivnošću Varteksa u prvih 15 minuta susreta." - rekao je Toplak i napomenuo kako je Varteks dosta griješio u fazi obrane te time ostavljao Dinamovim napadačima dosta prostora.

"Mišljenja sam da nas je u subotu raspoloženi Mađarić svojim odličnim obranama držao na životu." - zaključio je.

Ivan Blažek: U slučaju žalbe, stvar ide u ruke povjereniku natjecanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Povjerenik za suđenje Prve HNL u razgovoru za Index kazao je da nema ovlasti raspravljati o suđenju prije nego kontrolor susreta ocijeni suca. "Nakon toga izvršit će se analiza i pregledati TV snimke. No, ja još uvijek nemam nikakvih službenih saznanja da će se Varteks žaliti."

U tom slučaju, ističe Blažek, stvar ide u ruke povjereniku natjecanja.

Brezni: Samo je povjernik za suđenje kompetentan mijenjati odluku kontrolora

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni  je međutim ustvrdio da samo i isključivo povjerenik za suđenje može mijenjati odluku kontrolora, ukoliko se analizom utvrdi da sudac nije obavio svoj posao kako treba.

"U slučaju da Varteks uloži žalbu na utakmicu zbog suđenja, to je u domeni sudačkog povjerenika." - tvrdi Blažek.

I premda nas iskustvo uči da iz cijelog slučaja neće biti ništa, pitamo se kako bi završio ovaj ping-pong meč da se na potezu nađe vrhonvi poglavar Prvoligaške udruge Damir Vrbanović, inače direktor Dinama?!

No, potrebe za intervencijom najvjerojatnije neće ni biti, jer kao što je tijekom razgovora podvukao povjerenik za natjecanje, kontrolor varaždinskog susreta se kroz medije već izjasnio da sudačke greške nisu utjecale na konačan ishod susreta. Marić će, nakon svega, zaraditi tek nešto manju ocjenu.

Tužni dani za varaždinske navijače

Dirketor kluba osvrnuo se na još jedan veliki problem koji potresa varaždisnki klub. Skupina Varteskovih navijača White Stones, naime, objavila je svoje raspuštanje, no u klubu unatoč ugodnim riječima, očigledno ne mogu pružiti dostatnu pomoć da se taj problem riješi.

"Jako mi je žao što je došlo do toga da Udruga navijača objavi stanje mirovanja. Klub mora imati svoje navijače. No, na neke stvari osobno ne mogu utjecati." - rekao je Janžek, pri tom misleći na baklje ubačene na travnjak od strane Dinamovih navijača za vrijeme subotnjega susreta.

"Drago mi je što su na našoj konferenciji prisutni članovi Udruge White Stonesa koji su za prošlu utakmicu planirali izvesti prigodnu rođendansku koreografiju. Klub je navijačima uvijek osigurao ulaznice na Varteksovom stadionu a za prošlu utakmicu željeli smo dati 400 karata međutim Stonesi su odbili doći." - prokomentirao je Janžek.

"Uvijek smo pomogli u skladu s mogućnostima pa smo osim za domaće susrete nabavljali ulaznice i za gostujuće a podsjećam da Dinamo ni Hajduk svojim navijačima ne plaćaju ulaznice na gostovanjima. Kad god je to bilo moguće riješili smo i autobusni prijevoz navijača na gostovanja. Nažalost, stvari su se unatrag nekog vremena promijenile u smislu određenih problema vezanih uz organizaciju autobusnih prijevoza i plaćanja istih." - zaključio je.

D.R./NK Varteks
Foto: NK Varteks

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara