"Varvodić je izmislio prijetnje jer je nenormalan i bolestan čovjek"

NAKON što je Zoran Varvodić izašao u medije s pričom da već tjednima preko mobitela prima prijetnje smrću od, po njegovim riječima najvjerojatnije osobe koje brani interese jednog vratara, mnogi su povezali da se radi o menadžeru Vjekoslava Tomića, vratara Međimurja koji je ljetos predstavljen na Poljudu kao velika nadolazeća zvijezda, nakon čega je nedugo zatim i otpisan.

> Varvodiću prijetili smrću

Menadžer Vjeke Tomića, odnosno prijatelj njegova oca, koji mu je pomogao pri transferu u Hajduk, Marin zvani "Zeleni" u telefonskom razgovoru za Index iznio je cijeli arsenal optužbi spram bivših i sadašnjih čelnika Hajduka te glavnog junaka priče Zorana Varvodića.

Dodajmo kako je zbog prijetnji, koje s različitih brojeva mobitela prima još od početka Hajdukovih priprema, Zoran Vardović popodne sazvao hitnu press konferenciju na kojoj je ponovio da Torcida nema veze s prijetnjama te da "su te poruke, kako pretpostavlja, od samo jednog čovjeka, s isključivim ciljem da destabiliziraju i njega i prije svega njegovog sina."

Povezuju vas s prijetnjama obitelji Varvodić. Možete li nam reći nešto više o tome?

"Slušajte vi, ja mislim da je Zoran Varvodić bolestan čovjek, potpuno nenormalan. Upropastio je svog sina, ako je on ikada i bio pravi vratar, a sada ga iznošenjem nekakvih prijetnji po novinama pokušava spasiti. Ne znam uopće kako ste mene i Vjeku Tomića povezali s time, jer u Hajduku postoji još nekoliko vratara. Po meni prijetnje, ukoliko postoje, mogao je jedino slati netko blizak njegovom vršnjaku Boži Radoševiću, jer on mu je prava konkurencija, a Vjeko to sada uopće nije", rekao je Zeleni.

Zašto Vjeko Tomić nije njegov izravni konkurent, možete li nam to pojasniti?

"Gledajte, Vjeko Tomić je nekada bio njegov konkurent, ali više nije. On je sada odustao od Hajduka jer mu nisu bitni nikakvi novci, on se samo želi dokazati i igrati. Imamo ponude dva kluba iz Hrvatske, koji me svakodnevno zovu i još jednog kluba koji je ove sezone igrao Ligu prvaka, stoga Vjeko sada samo jedva čeka da napusti Hajduk. Njemu danas u Hajduku govore nismo mi krivi, Erceg te maknuo, ali Vjeku nije briga tko ga je i zašto zajebao, svima je oprostio i samo želi da ga se pusti na miru. Znate, evo danas sam bio na Poljudu razgovarati o njegovom odlasku, međutim nema se tamo s kime pričati, nitko ništa ne zna. Hajduk vodi sitni kockar, a svatko zna tko s njime upravlja.", pojasnio je obiteljski prijatelj Tomićevih., aludirajući vjerojatno na dugogodišnje istinske lidere Hajduka, Žaju i Igora Štimca.

Što se točno dogodilo s Tomićem? Od najboljeg vratara lige više nema ni traga ni glasa?

"A što da vam kažem. Gledajte, ne ljutim se  na Zorana Varvodića kao čovjeka, jer i ja sam otac i sam bih doveo svog sina da brani u Hajduku. Sve bih napravio kao on, ali više ne želim razgovarati s njime, jer se ponio bezobrazno i neprofesionalno. On je gledao svog Mira u dvije utakmice dok je branio za Mosor koji je, pak, katastrofalan. Onda ovaj u jednoj utakmici obrani dva penala i Zoran bezrazložno odluči da će ga dovesti u Hajduk, a svi smo vidjeli da on nema pojma. Onda nakon par mjeseci napiše izvješće po kojem su on i Jarni odlučili da je Varvodić daleko najbolji vratar Hajduka, a da za Vjeku više nema mjesta. Je li vi znate da je Vjeko došao u Hajduk kao najbolji vratar lige, ali mu jednostavno nisu dali šansu. Branio je nekoliko utakmica nakon čega su ga sasvim otpisali. I što reći na sve to, jednostavno nevjerojatno", istaknuo je Zeleni.

Kako je Vjeko reagirao na jutrošnje "optužbe" po novinama?

"Ma on je totalno poludio, nije mogao vjerovati da ga se nakon svega što je doživio, još indirektno proziva preko novina. Također me nazvao me i upitao jesam li stvarno prijetio, ali što ću nekome prijetiti, na kraju krajeva ja mu uopće nisam ni menadžer, već očev prijatelj. Moj je igrač vratar Banović iz Međimurja, o njemu skrbim pa bi za mene najbolje bilo da potjeram i Tomića i Varvodića i dovedem njega. Dakle, nikakve veze s tim nisam imao. Inače nikada ne prijetim niti inzistiram na čemu. Evo primjerice, meni je jedan od najboljih prijatelja trener Šibenika Ivica  Kalinić. Moj igrač Gabriel odigra pet, šest izvrsnih utakmica između ostalih i protiv Hajduka i Dinama, a sada već mjesec dana nije u prvoj momčadi. Evo baš jučer sam popio kavu s Kalinićem i nisam mu ni jednom riječju spomenuo Gabriela, jednostavno nisam takav", objasnio je Marin zvani Zeleni u razgovoru za Index.

Spomenuli ste obitelj Radošević kao mogući izvor prijetnje Varvodićima. Možete li to pojasniti?

"Ma znate što, evo sve ću vam ispričat. Radoševići i Varvodići su rođaci, koji su do nedavno živjeli zajedno i družili se svakodnevno, sve dok im djeca nisu počela braniti za Hajduk. Onda su se posvađali i više uopće ne pričaju. Božo Radošević je Varvodićev vršnjak i njegov jedini pravi konkurent, jer je polovica trenera u Hajduku za Radoševića kao prvog vratara, a Varvodić i Jarni za malog Mira i tu sad dolazi do problema. No, ne vjerujem da je otac od Radoševića nekome prijetio. On je gospodin profesor i ne vjerujem da je to napravio.  Kao što sam rekao mislim da je ipak Varvodić sve to izmislio, jer zašto bi sada nakon nekoliko tjedana to preko Reića izbacio u novine. To je po meni čista izmišljotina da spasi sina. Uvidio je što je napravio i pomutio mu se razum pa pokušava učiniti sve kako spasio što se spasiti da", za kraj će Zeleni.

Vedran Buble
Foto: Index/Glas Dalmacije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara