Večeras posljednji zamasi Miće Miloševića

MILOŠ MILOŠEVIĆ zvani Mićo danas će se oprostiti od natjecateljskog plivanja. Riječki Splićanin će večeras na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rijeci isplivati svoje posljednje metre.

Već sad je funkcioner u klubu. Radi na mjestu tehničkog referenta i vodi brigu o smještaju natjecatelja, čak 88 njih iz 21 zemlje.

Večeras će na oproštaju legende našeg plivanja nazočiti Nenad Cambi, čovjek koji je 1953. prvi zaplivao leptirovim stilom, Andro Depolo, europski rekorder iz 1958., gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, te mnogi drugi.

U intervjuu Slobodnoj Dalmaciji Milošević je pričao o svojoj prošlosti i budućnosti. Osvrt na karijeru: "Danas kada sve listam što sam ostvario, mogu biti zadovoljan. Vjerujem da bi više od devedeset posto sportaša željelo karijeru kakvu sam ja imao. Samo mi je žao što nisam osvojio olimpijsku medalju, ali znate što nam se dogodilo u Americi. Drugo je sve super i ništa ne bih mijenjao. Da mi netko ponudi te rezultate potpisao bih bez razmišljanja. Sve što sam ostvario, omogućilo mi je Primorje. Zahvaljujući ljudima iz kluba, ali i građanima Rijeke koji su me prigrlili, imao sam sjajne uvjete za rad. Sve su mi dali, a ja sam uzvratio kako sa najbolje znao i mogao. Da sam mogao više, istina je. Ali jedno vrijeme rezultati su izostali, da bi se vratili 1998. i 1999. tada sam sve naplatio."

Mićo je odlučio ostati u plivanju: "Želim raditi, a radit ću ono što klub misli da trebam raditi. Želim biti kreativan, nešto stvarati. Mislim da vidim sebe u jednom drugom elementu. Ne želim ležati na lovorikama svjetskog rekordera, želim svoje znanje prenijeti na mlađe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je u Splitu 1972. godine. S osam godina počeo je trenirati u splitskom Jadranu, a zatim prelazi u gradskog rivala Mornar. 1989. osvaja juniorski europski naslov. Nije uspio otići na OI u Barcelonu 1992. godine. Razočaran prelazi u Primorje početkom 1993. godine, kod trenera Dimitrija Bobeva. Taj potez pokazao se pravi, jer već na Svjetskom prvenstvu 1993. u malim bazenima u Palmi de Mallorci osvaja svjetski naslov na 100 m leptir, a na EP iste godine u Sheffieldu, u istoj disciplini, osvaja brončanu medalju u velikom bazenu. Milošević niže uspjehe i 1994. godine kada je četvrti na SP u Rimu. Kulminacija njegove plivačke karijere je svjetski rekord 1998. godine u Sheffieldu na 50 m leptir 23.30. Godinu poslije obranio je naslov prvaka Europe u Riesi. Koliko je osvojio naslova prvaka Hrvatske i oborio rekorda, bilo bi previše za nabrajanje. Ali je bio uspješan u svim disciplinama.

Svaka čast, Mićo!

Izvor: Slobodna Dalmacija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara