VELIKA ANKETA Koji je najveći uspjeh hrvatskog sporta?

VELIKA ANKETA Koji je najveći uspjeh hrvatskog sporta?

''HRVATSKA - najsportskija nacija na svijetu'' - teza je to s kojom se u Hrvatskoj desetljećima dičimo ponosni na fascinantne rezultate naših sportaša.

Nakon sinoćnje veličanstvene pobjede protiv Danske i plasmana u četvrtfinale SP-a u Rusiji, nismo mogli ne podsjetiti na nedavni tekst uglednog njemačkog Bilda, jedne od najtiražnijih novina u svijetu, koji se inspiriran fantastičnim igrama hrvatskih nogometaša prisjetio slavne i zlatne povijesti hrvatskog sporta od samostalnosti.

Status "najsportskije" nacije za njemačke novinare Hrvati su zaslužili izvanserijskim uspjesima u tenisu, vaterpolu, rukometu i mnogim drugim sportovima, piše Bild i objašnjava da Hrvatska ima samo 4,2 milijuna stanovnika, tek nešto više od Berlina (3,5 milijuna). Hrvatska globalno igra značajnu sportsku ulogu i s obzirom na njezinu veličinu može se reći da je najjača sportska zemlja na svijetu, pišu impresionirani Nijemci.

Bild podsjeća na uspjehe hrvatskih rukometaša koji su godinama u vrhu te svjetske prvake vaterpoliste, favorite svakog turnira. Kao najveće zvijezde ističu Gorana Ivaniševića, pobjednika Wimbledona 2001. godine, te Janicu Kostelić, skijašku heroinu s četiri olimpijska zlata i dva srebra. 

Hrvatska je u četvrtfinalu SP-a, za mjesto u polufinalu igrat će protiv Rusije, a dok čekamo 7. srpnja, pred vas smo postavili dva pitanja. Jedno je hipotetsko i glasi: Osvoji li Hrvatska u Rusiji nekim slučajem svjetsko zlato, bi li po vama to bio najveći trenutak u povijesti hrvatskog sporta?

 

Drugi zadatak koji je pred vama nešto je zahtjevniji i tražimo da odaberete najveći uspjeh hrvatskog sporta od 1992. do danas.

Bili su Nijemci u pravu kad su s oduševljenjem pisali o uspjesima hrvatskog sporta jer dok smo slagali ovu anketu uvjerili smo se koliko je zahtjevan i težak posao izabrati SAMO deset najveličanstvenijih trenutaka. Ipak, odlučili smo se za ovih deset događaja koje smo složili kronološki.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara