FILIP HRGOVIĆ

Veliki preokret Filipa Hrgovića: Ispunit ću želju Pijetraju

Veliki preokret Filipa Hrgovića: Ispunit ću želju Pijetraju
Foto: Dalibor Urukalovic, Robert Anic/PIXSELL

EKIPA RTL-a gostovala je na treningu najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića koji je još jednom izrazio svoju želju za odlaskom na Olimpijske igre.

Hrgović je u intervjuu potvrdio kako se priprema za hrvatsko prvenstvo gdje će se, prema vlastitim riječima, boriti za status kandidata na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske kako bih stekao taj status. Prvo borba s našim reprezentativcem Markom Milunom pa ću tek onda imati pravo za odlazak na kvalifikacije za OI. Moram se dokazati unatoč svemu što sam ostvario", kaže Hrgović koji je zatim komentirao to što će se susresti s bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem koji će biti u Milunovom kutu. Pijetraj je u svojim maratonskim istupima, nakon kojih je dobio i otkaz na mjestu izbornika, zagovarao ideju da se Milun i Hrgović međusobno potuku za mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Prvi put je Pijetraj u suprotnom kutu, to je zanimljiva priča. Vrijeme je da učenik ispuni učitelja. Mjesecima sam prozivan radi toga, ispunit ću mu želju", rekao je Hrgović.

Ipak, Hrvatski boksački savez pred kraj 2019. objavio je popis putnika na prvi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Tamo se nalazi Milun, ali nema Hrgovića. U svibnju se u Parizu održavaju svjetske kvalifikacije, na koje je, prema prvotnom dogovoru, trebao ići Hrgović. 

Međutim, budući da svaka zemlja ima pravo na samo jednog predstavnika po težinskoj kategoriji, ako Milun prođe londonske kvalifikacije, Hrgović gubi svaku šansu da vidi Tokio, iako je stipendist države i Hrvatskog olimpijskog odbora. Milun bi u Londonu trebao doći do polufinala kako bi se plasirao u Tokio. Zato u ovom trenutku nema smisla za Miluna da se bori s Hrgovićem.

Unatoč tome, Hrgović je nastavio o planovima u 2020.

"99% sljedeća profesionalna borba će se održati u Velikoj Britaniji. Između dvije lokacije se pregovara, jedna je Manchester, druga London. No prvo je PH na redu, zatim profesionalni meč, pa kvalifikacije za OI, poslije toga drugi profesionalni meč, pa Olimpijske. Ovo bi mogla biti jako dobra godina za mene, imam priliku postati olimpijski pobjednik."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara