Video - Chicago oduševljen Mikulićem: "Zreo je i razumije nogomet, sretni smo što ga imamo"

Foto: Screenshot

"KADA je Chicago Fire počeo slagati komadiće u procesu izgradnje momčadi za 2011. godinu kupljena je skupina koja kombinira atleticizam, mladost i iskustvo. Možda to i nije kombinacija koju je najlakše pronaći, ali primjer koji dobro "sjeda" je pojačanje na mjestu centralnog braniča, Josip Mikulić", početak je teksta na ESPN-ovoj internetskoj stranici koji naglašava važnost bivšeg Zagrebovog igrača u redovima čikaškog kluba.

"Pet sam godina igrao u Europi, u domovini, i znam da je promjena jednoga igrača problem. Fire je promijenio kompletnu obranu, a za sada je sve vrlo dobro", kaže Mikulić kojem su suigrači iz obrane Jalil Anibaba i Cory Gibbs, također novopridošli igrači u klubu.

O igru u središnjici obrane ili na desnoj strani posljednje linije Mikulić ne vidi razliku:

"Trojica u obrani ili četvorica u obrani, to je samo taktika kojom se najavljuju utakmice. Na terenu taktike nema, igraju svi. Svi se bore, svi igraju obranu, nema tu velikih mudrolija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Mikuliću visoko mišljenje ima trener momčadi Carlos de los Cobos, ali i njegovi suigrači. Tako trener kaže:

"Jake je osobnosti i jednak takav na terenu. S Coryjem i Jalilom igra dobro, a najvažnije od svega je da je za vrijeme igre bori. Mislim da možemo biti sretni što imamo takvog igrača."

Kakva je suradnja s Mikulićem ESPN-u je otkrio Gibbs:

"On je "životinja", čvrst je, stasit i čita igru. Lopte dijeli na jednostavan ali učinkovit način. Od centralnog braniča ništa se više ne može tražiti."

"Josip je mlad, no to se ne može primijetiti. Zreo je i razumije nogomet, pomaže mi prenoseći svoje znanje", dodao je Anibaba.

Chicago Fire je u prve dvije utakmice američkog nogometnog prvenstva sakupio četiri boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara