VIDEO : 22-godišnji perspektivni argentinski napadač, novi hrvatski reprezentativac?

DARIO CVITANICH ili Cvitanić rođen je 16. svibnja 1984. godine u argentinskom Baraderu, pokraj Buenos Airesa, a još je jedan potencijalni hrvatski reprezentativac, budući da ima hrvatske korijene.

175 centimetara visok i 67 kilograma težak ofenzivni veznjak/napadač trenutno igra za argentinski Banfield, koji nakon deset utakmica drži 16. mjesto prve lige sa samo tri pobjede, dva remija, a čak šest poraza.

Za Banfield je do sada zabio 21 golova u 66 utakmica, otkada je započeo svoju profesionalnu karijeru 2004. godine. U posljednjoj utakmici, koja je odigrana sinoć, Banfield je pobijedio sa 4:0 Newell´s Old Boys, a Cvitanich je u 14 minuta zabio hat-trick.

Kako je mnogo ljudi, koji imaju hrvatsku krv, ali se ne osjećaju Hrvatima, uzmimo eksplicitni primjer Siniše Mihajlovića, koji je, iako veliki pobornik i prijatelj Slobodana Miloševića, sin Hrvatice i rodom iz Vukovara, za sada nije poznato koga ili što Cvitanich preferira, no, ne sumnjamo da će, ukoliko nastavi s dobrim igrama, doći na megdan Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića.

Upitan poznaje li ovoga igrača, Srebrić će kao veliki profesionalac potvrditi, no, istina je da točne podatke o ovom perspektivnom nogometašu nema.

"Načuo samo ponešto o tom nogometašu, ali kada samo bio u Argentini prije dvije godine, on nije bio u kadru od 25 igrača Banfielda, tako da ga nisam imao priliku upoznati. Planiram ovih dana upravo kontaktirati svoje ljude u Argentini i razgovarati s igračem, nakon čega ću vam nešto više moći reći." - rekao je u razgovoru za Index Zorislav Srebrić.

Nadamo se da slučaj Cvitanić neće završiti kao slučaj Biloš i da neće sve ostati na pokušaju Zdravka Mamića da ga dovede u Dinamo. Video sa golovima mlade nade možete pogledati ovdje.

Vedran Buble

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara