Esport

VIDEO 39-godišnji nogometaš ludim videom traži bolje ocjene u FIFA-i

VIDEO 39-godišnji nogometaš ludim videom traži bolje ocjene u FIFA-i
Screenshot: YouTube

KEVIN Ellison je 39-godišnji nogometaš engleskog četvrtoligaša Morecambea koji od EA Sportsa traži bolje ocjene za brzinu (pace) u FIFA-i 19. I dok nogometaši to obično čine putem objava na društvenim mrežama, Ellison i njegov klub otišli su korak dalje i napravili dvije i pol minute dug video u kojem dokazuju da je brži nego što je to prikazano u popularnoj igri. 

>Esport zvijezde dolaze u Split na dva milijuna kuna vrijedan turnir

>Mesut Özil ozlijeđen zbog previše igranja megapopularne videoigre?

Da je igračima stalo do ocjena i izgleda u FIFA-i 19, nije ništa novo. I neke od najvećih nogometnih zvijezda tražile su realniji prikaz u igri, promjene frizura, ali i bolje ocjene. Ako su te primjedbe bile utemeljene, EA Sports je uglavnom nešto i poduzimao. Nogometaši su svoje nezadovoljstvo obično pokazivali tako da izvuku neki detalj s terena koji dokazuje da zaslužuju bolje ocjene za šut ili brzinu. Međutim, dosad nepoznati Kevin Ellison otišao je korak dalje te je sa svojim klubom snimio video u kojem dokazuje da zaslužuje bolju ocjenu za brzinu od 35, što je sve utemeljeno na stvarnim podacima s treninga. 

Video počinje s njim golim u kadi, a u manje od mjesec dana na YouTube je pregledan više od milijun puta. U njemu se Ellison uspoređuje sa suigračima koji su zapravo sporiji od njega, a dobili su bolje ocjene za brzinu. Na YouTubeu se zaista može pronaći svašta, no ovaj uradak je nešto posebno.

Kevin Ellison je u svojoj 22 godine dugoj karijeri, između ostalih, igrao i za Leicester City i Hull City. U Morecambe je stigao 2011. i u 305 nastupa postigao 75 pogodaka. Morecambe trenutno u ligi drži 19. mjesto sa samo 22 boda i tik je iznad zone ispadanja. Ellison nije najsporiji igrač u FIFA-i 19. Ta čast pripala je Aaronu Hughesu čija je brzina u igri ocijenjena sa samo 24. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara