Video - Bilić: Dobili smo još jedan veliki udarac, ali ne idemo u London spuštenih gaća

Tekst: Z.A./V.B.
Foto: Cropix

IVAN JURIĆ je na posljednjem treningu prije puta u London dobio udarac u koljeno koji će ga na barem deset dana odvojiti od terena, što je posljednja u nizu nedaća što je zadesila reprezentaciju pred ključnu utakmicu na Wembleyu.

> Ivić: Žao mi je, ali Bilićeva reprezentacija ne igra nogomet kakav će se igrati na SP-u

> Hrvatska ostala i bez Jurića: "Samo još da nam se ne dogodi nešto s avionom"

> Engleska - Hrvatska dvije godine kasnije: 13 novih lica na travnjaku

> Englezi puni samopouzdanja: Bolji smo nego prije dvije godine

> Ian Wright: Defoe je sjajan igrač, ali Heskey je bolje rješenje za Hrvatsku

> Štimac: Englezi neće znati kako zaustaviti Kranjčara

> Adams: Bilić nas provocira jer je zabrinut

Izbornik Bilić je tek rezignirao konstatirao: "Otpao nam je Jurić i to je još jedan u nizu udaraca pred ovu krucijalnu utakmicu. Neće niti putovati s nama u London, vraća se u Genovu kako bi što prije počeo s terapijom."

"On je bio ozbiljni kandidat za nastup, tako da nam je njegov izostanak hendikep, ali situacija se mijenja. Bez obzira što idemo jednoj od najjačih reprezentacija svijeta koju ponajviše respektiramo, koja je favorit protiv bilo koga na Wembleyu, to ne znači da tamo idemo skinuti gaće", dodao je Bilić.

"Pa znate vi gdje mi idemo!?"

Upitan o tome koji bi ga rezultat u Londonu zadovoljio i što mu je cilj na ovom gostovanju, izbornik je reagirao pomalo začuđeno.

"Pa znate vi gdje mi idemo, Engleskoj na Wembley. Oni su bili favoriti protiv nas i kada smo prvi put igrali na Maksimiru i prošli put na Wembleyu, ali smo ih oba puta dobili."

Srna: Ozljede su nam pokvarile raspoloženje, ali dat ćemo više od maksimuma da jedni drugima možemo pogledati u oči

Kapetan reprezentacije također nije krio da ga je najnovija u nizu ozljeda oneraspoložila: "Sigurno da nam je četvrti izostanak bitnog igrača za redom pokvario raspoloženje. Jer najjači smo onda kada smo najkompletniji."

Postavlja se pitanje imamo li tako osakaćeni šanse protiv Engleske i gdje je uopće naša prilika. Srna nudi jednostavan odgovor: "Svi moramo dati više od svojim maksimalnih mogućnosti. Koncentracija također treba biti na velikoj visini, a trčati moramo više no što treba."

"Bjelorusija je bolja od Ukrajine"

Kao poznavatelju prilika na području bivšeg SSSR-a, Srni je servirano pitanje vjeruje li u kakve dobrosusjedske aranžmane Bjelorusije i Ukrajine. Konkretno, hoće li Bjelorusi igrati protiv njih onako borbeno kao i prije četiri dana u Zagrebu.

"Kruže razne priče, ali vjerujem u nogomet, naročito jer je Bjelorusija u ovom trenutku kvalitetnija od Ukrajine."

"Ne zanima me što engleski mediji izvrću riječi, ja sam kulturan dečko"

Tabloidi "njenog kraljevskog visočanstva" već danima razvlače najeminentnije figure hrvatske reprezentacije, od Vlatka Markovića do Eduarda da Silvu. Bez svoje porcije od strane krvoločnih engleskih medija nije ostao ni Darijo Srna.

"Ne zanimaju me njihova izvrtanja mojih riječi i ono što su oni napisali, nisam rekao. Ja sam kulturan dečko, mene su tata i mama lijepo odgojili."

Za kraj, izbornik je na pitanje hoće li od igrača pokušati sakriti rezultat utakmice Bjelorusije i Ukrajine koji igraju dva sata prije nas, sa smiješkom odgovorio: "Pa kako da ga sakrijem, vidi ga", rekao je Bilić i pokazao u smjeru Srne.

Kapetan je odgovorio na prvi smiješak u inače prilično sumornom raspoloženju reprezentacije: "Da se igra i u isto vrijeme utakmica, znao bi kretanje rezultata, barem bi mi ga javio neki navijač s tribine."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara